Fudbal

Potvrđeno "Nezavisnim": UEFA neće raspravljati o licenci Borca

Potvrđeno "Nezavisnim": UEFA neće raspravljati o licenci Borca
Foto: N.N. | Potvrđeno "Nezavisnim": UEFA neće raspravljati o licenci Borca

Evropska fudbalska federacija (UEFA) neće raspravljati o eventualnom ostanku FK Borac u BHT Premijer ligi BiH, potvrđeno je "Nezavisnim" iz ove kuće fudbala. Kako nam je rečeno, to je stvar N/FS BiH, što znači da UEFA neće mijenjati odluku Komisije za licenciranje, koja Borcu nije izdala licencu za takmičenje.

Borac je u sezoni za nama izborio opstanak u bh. elitu, ali je licencu izgubio zbog dugova. Čelnici kluba riješili su dugovanja, ali nakon isteka roka koji su imali od Komisije za licenciranje u N/FS BiH. Prvostepena, a zatim i Drugostepena komisija Borcu nisu izdali licencu i po svemu sudeći tako će i ostati. Slamka spasa za Banjalučane bila je odluka Izvršnog odbora N/FS BiH da se o ovoj stvari obrati UEFA, koja je mogla da spasi "crveno-plave", ali, kako nam je rečeno, neće biti mijenjanja odluke.

"Možemo da potvrdimo da smo dobili pismo iz N/FS BiH, ali, kao što smo vam rekli, to je domaća stvar i svaku odluku moraju da donesu relevantne vlasti u N/FS BiH", napisali su nam iz Niona kao odgovor na pitanje da li će i kada raspravljati o licenci Borca za takmičenje u BHT Premijer ligi naredne sezone.

Ukoliko ovo na kraju bude i konačna odluka, Borac će se naredne sezone takmičiti u Prvoj ligi RS. Ne postoji više niti jedan način da se tim iz Platonove ulice bori za licencu.

"Nama su ruke vezane i mi više ništa ne možemo da učinimo po tom pitanju. Ukoliko odluka UEFA bude takva kao što ste rekli, onda Borac više nema nikakvih pravnih opcija i moraće da igra Prvu ligu RS. To je sve što mogu da kažem jer ne mogu da komentarišem odluku koju još nismo dobili. Sačekajte da sve bude zvanično", rekao nam je Mile Kovačević, predsjednik FS RS i član Izvršnog odbora N/FS BiH.

Ukoliko se ovo ispostavi kao tačno, Borac će pripreme za Prvu ligu RS početi 4. ili 5. jula, pošto prvenstvo počinje tek u avgustu. Darko Vojvodić, trener Borca, u narednoj sezoni će voditi dosta izmijenjen sastav, jer su klub već napustili Nemanja Janičić, Mladen Veselinović, Branko Ojdanić, Mahir Karić i Predrag Zekanović, a njihovim stopama bi mogao i Petar Kunić. Osim toga, ispisnice su tražili Bojan Puzigaća, Neven Bunić, Dejan Glišić... Očekuje se, naravno, dolazak i nekoliko pojačanja, a među prvima koji su došli su Demir Jakupović iz Rudar Prijedora i Nikola Mazić iz Zvijezde 09.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije