Fudbal

Povučena optužnica protiv Luke Modrića

Povučena optužnica protiv Luke Modrića
Foto: Ilustracija | Povučena optužnica protiv Luke Modrića

Nakon silnih trofeja i priznanja koje je dobio ove godine, uključujući i ono za najboljeg fudbalera svijeta, Luka Modrić je, barem zasad, kao pobjednik izašao iz još jedne bitke, ovaj put one pravosudne.

Optužno vijeće Opštinskog kaznenog suda u Zagrebu na sjednici održanoj prošlog petka odbacilo je optužnicu protiv Luke Modrića koja je protiv njega podnesena prije tačno sedam mjeseci, a kojom se teretio da je lažno svjedočio na suđenju bivšem direktoru Dinama Zdravku Mamiću u vezi s izvlačenjem novca iz tog kluba.

Naime, u zvaničnom odgovoru s tog suda potvrdili su "Večernjem listu" da je optužnica protiv Modrića odbačena, ali ne precizira se tačno zbog čega. Odluka optužnog vijeća zagrebačkog Opštinskog kaznenog suda nepravosnažna je te je na nju moguće podnijeti žalbu u roku od tri dana od primitka rješenja

Nakon mogućeg podnošenja žalbe o njoj će se odlučivati na zagrebačkom Županijskom sudu.

Podsjetimo, Modrić je bio optužen da je 13. juna 2017. godine na Županijskom sudu u Osijeku lagao u procesu protiv Zdravka Mamića iskazujući da je anekse ugovora o profesionalnom igranju fudbala, kojima se reguliše podjela transferne odštete u omjeru 50:50 između njega i kluba u kojem je igrao, potpisivao svaki put kada bi produživao ugovor te da je te anekse ponovo potpisao nakon odlaska u novi klub. Tokom istrage, kada je ispitan u USKOK-u, tvrdio je da su ti isti aneksi antidatirani, piše "Večernji list".

(Vecernji.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije