Fudbal

Predložene izmjene sistema takmičenja Premijer lige BiH

Predložene izmjene sistema takmičenja Premijer lige BiH
Foto: N / FS BiH | Predložene izmjene sistema takmičenja Premijer lige BiH

U cilju što bolje pripreme za početak nove takmičarske sezone 2018/19 u BH. Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine danas je u hotelu "Park" u Vogošći održan sastanak čelnika Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i predstavnika klubova BH Telecom Premijer lige BiH.

N/FS BiH su na sastanku predstavljali potpredsjednici Milorad Sofrenić i Ivan Beus, predstavnici administracije i svi članovi Komiteta za takmičenje, a prisutni su bili i predstavnici svih klubova elitnog fudbalskog takmičenja.

Na sastanku se razgovaralo o modalitetu takmičenja za narednu sezonu, kao i o ograničenju broja fudbalera stranih državljana u klubovima Premijer lige.

Klubovi su imali jednoglasan stav o modalitetu takmičenja, smatrajući da je trokružni sistem adekvatniji u odnosu na dosadašnji, koji je podrazumijevao ligu za prvaka i ligu za opstanak u drugoj fazi takmičenja.

Većina predstavnika Premijerligaša su stava da maksimalan broj stranih fudbalera u klubovima treba ostati 6 kao u prethodnim sezonama, a ne 4 kako je planirano za sezonu 2018/19.

Ove inicijative će biti razmatrane na narednim sjednicama Komiteta za takmičenje NS/FS BiH, kao i na sjednici Izvršnog odbora koja će biti održana 19. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije