Fudbal

Predsjednik Juventusa: Obožavam Mandžukića

Predsjednik Juventusa: Obožavam Mandžukića
Foto: Twitter | Predsjednik Juventusa: Obožavam Mandžukića

Andrea Anjeli, predsjednik Fudbalskog kluba Juventus, kazao je za italijanske medije da obožava hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića, jer je igrač koji želi da osvoji svako takmičenje, baš kao i torinski klub.

Hrvat je nakon sjajnog nastupa na Svjetskom prvenstvu dobio još više prostora u “staroj dami“, jer je napadač Gonzalo Iguain otišao u Milan.

“Mandžukić je nevjerovatan momak. Obožavam ga. Nema potrebe još puno toga govoriti o njemu. Želi da osvoji svako takmičenje u kojem učestvuje, baš kao i svi mi u Juventusu“, kazao je Anjeli.

Mandžukić je nakon osvojene srebrne medalje na Mundijalu odlučio da u 32. godini završi reprezentativnu karijeru i da se fokusira na klupske obaveze.

“Razgovarali smo o njegovoj situaciji, a igrači ponekad trebaju vremena da razmisle. Moramo svi odati priznanje Hrvatskoj za ono što je napravila, jer njihov plasman u finale je izuzetan uspjeh s obzirom na broj stanovnika. Hrvatska ima šampione u mnogim sportovima i priznata je na globalnom nivou. Mandžukić je jedan od njihovih najvećih talenata i ima ogromnu odlučnost“, istakao je Anjeli.

Mandžukić je profesionalnu karijeru počeo u Marsoniji iz rodnog Slavonskog Broda. Potom je igrao za Zagreb, a onda i za gradskog rival Dinamo. Od 2010. godine, kada je potpisao za Volfsburg, je u inostranstvu, a igrao je za Bajern Minhen, Atletiko Madrid i sada Juventus. Za “staru damu“ je odigrao 132 takmičarske utakmice i postigao 36 golova. U dresu reprezentacije Hrvatske nastupio je 89 puta uz 33 pogotka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije