Fudbal

Predsjednik PAOK-a tvrdi da je potegao pištolj da spriječi "ljudske žrtve"

Predsjednik PAOK-a tvrdi da je potegao pištolj da spriječi "ljudske žrtve"
Foto: Ilustracija | Predsjednik PAOK-a tvrdi da je potegao pištolj da spriječi "ljudske žrtve"

Kontroverzni vlasnik solunskog PAOK-a Ivan Savidis javno se danas izvinio što je naoružan ušao na teren na utakmici protiv AEK- a i dodao da je to uradio kako bi spriječio ljudske žrtve.

"Želim da se izvinim navijačima PAOK-a, svim grčkim navijačima i cjelokupnoj fudbalskoj javnosti. Jasno mi je da nisam imao pravo da na takav način uđem na teren, ali moja emotivna reakcija bila je prouzrokovana opštim negativnim stanjem u grčkom fudbalu i potpuno neprihvatljivim dešavanjima iz finiša utakmice. Samo sam želio da zaštitim hiljade navijača PAOK-a koji su bili isprovocirani, želio sam da spriječim ljudske žrtve", navodi se u saopštenju koje je objavljeno na klupskom sajtu.

Ruski biznismen porijeklom iz Gruzije, koga zbog njegovog bogatsva lokalni mediji nazivaju "vlasnikom pola Soluna" kune se da nije želio bilo kakav kontakt sa protivničkim igračima i sudijama, kao i da nikom nije prijetio.

"Nažalost, moja porodica i ja, zajedno sa mojim kolegama, smo taoci nezdravog fudbalskog establišmenta. Borim se i nastaviću da se borim, uprkos konstantnim napadima, za zdraviji fudbal i pošteno suđenje u borbi za titulu prvaka Grčke", poručio je Savidis.

Istovremeno, rukovodstvo Superlige suprostavilo se odluci grčke Vlade da suspenduje šampionat na neodređeno vrijeme.

"Suspenzija ne donosi ništa, osim što ruši sve pozitivno što je do sada urađeno. Takođe, utiče na opstanak klubova koji bez takmičenja ne mogu da prežive. Zato tražimo nastavak takmičenja odmah", izjavio je za Reuters predsjednik Superlige Jorgos Stratos nakon sastanka sa ministrom kulture i sporta Jorgosom Vasilijadisom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije