Fudbal

Predstavljen Goran Brkić: Borac je veliki klub

Predstavljen Goran Brkić: Borac je veliki klub
Foto: FK Borac | Predstavljen Goran Brkić: Borac je veliki klub

Tek smo počeli s radom, ali se odmah osjeti koliko je Borac veliki klub sa visokim ambicijama, gdje se sve radi veoma profesionalno i temeljito, rekao je vezni fudbaler Goran Brkić, koji je i zvanično predstavljen kao pojačanje Banjalučana.

On je u ovom prelaznom roku došao iz Tuzla sitija i potpisao je ugovor do kraja sezone s mogućnošću produžetka na još godinu dana.

"Momci su me odlično prihvatili. Atmosfera u svlačionici je dobra i u timu vlada zdrava konkurencija. Istina je da smo i ranije bili u kontaktu, sad smo na obostrano zadovoljstvo sklopili saradnju i tu sam da radom i partijama pomognem klubu da ostvari zacrtane ambicije", izjavio je Brkić.

U prvom dijelu sezone u devet utakmica M:tel Premijer lige BiH odigrao je 155 minuta, dok je u Kupu odigrao dva meča i postigao jedan pogodak. Na predstavljanju je rekao da je period u Tuzli bio lijep, ali će sada učiniti sve da Borac bude ispred na tabeli i izbori plasman na međunarodnu scenu.

"Ne plaše me visoke ambicije. Borac i Banjaluka sigurno zaslužuju da se svake godine bore za plasman u Evropu, jer ovaj klub i grad treba stalno da imaju visoke ciljeve. Mislim da ekipa može mnogo. Imamo kvalitet koji treba da pokažemo na terenu u nastavku šampionata. Znamo svi šta donosi izlazak u Evropu, ne samo finansijsku pomoć klubu, već podiže i vrijednost igrača te pruža mogućnost mladima da se pokažu i dokažu na međunarodnoj sceni i sve to puno donosi", jasan je bio Brkić i dodao:

"Imamo zdravu konkurenciju u veznom redu i to će nas tjerati da budemo što bolji na pripremama. Sigurno je da nas očekuje zgusnut raspored, nažalost, i dalje je u toku ova pandemija, tako da je svaki igrač bitan."

Potpredsjednik Borca Bogoljub Zekljović istakao je da je desni bek Luka Cucin već došao te da je odradio i trening s ekipom.

"U narednih dan-dva očekujem da sve dogovorimo i potpišemo ugovor s njim. Što se tiče Gorana Zakarića, tačno je da smo imali rok do 10. januara, međutim opet smo kao klub izašli njemu u susret i dogovorili se da sačekamo još nekoliko dana. Danas su veće šanse da će ostati u Borcu", kazao je Zeljković.

Banjalučani se spremaju u Banjaluci, a 27. januara putuju na pripreme u Antaliju. Tamo već imaju dogovorenih pet utakmica. Prvi dio sezone Banjalučani su završili na 3. mjestu sa 30 bodova i imaju 18 bodova manje od lidera Zrinjskog tako da će imati težak zadatak da odbrane titulu prvaka BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije