Fudbal

Predstavnici FIFA i UEFA posjetili N/FS BiH

Predstavnici FIFA i UEFA posjetili N/FS BiH
Foto: N.N. | Predstavnici FIFA i UEFA u posjetili N/FS BiH
Vedran Radenović

Neophodno je poduzeti sve korake u cilju transparentnog praćenja i demokratskog odvijanja izbornih procesa u bh. fudbalu koji počinju u jesen, istaknuto je na današnjem sastanak predstavnika FIFA i UEFA, sa predstavnicima N/FS BiH.

Predstavnik FIFA Maria Sofia Malicia Oursi i UEFA Žak Bondalaz u Sarajevu su razgovarali sa generalnim sekretarom N/FS BiH Adnanom Džemidžićem i članovima Pravnog komiteta N/FS BiH Enesom Hašićem i Komisije za propise FS RS Igorom Ostojićem.

"Razmatrana su mnoga pitanja vezana za rad N/FS BiH, sa posebnim akcentom na preduzete korake u vezi sa provođenjem zakazivanja i održavanja izbora na svim organizacionim nivoima. Zaključeno je da će obje fudbalske asocijacije i dalje pratiti radne aktivnosti N/FS BiH u svim segmetnima njegovog djelovanja, a uz to biti i snažna podrška u budućim projektima. U narednom periodu je potrebno izvršiti kvalitetne pripreme za održavanje izbora na svim organizacionim nivoima koji djeluju u okviru N/FS BiH, a prema ranije utvrđenom hodogramu održavanja sjednica skupština svih nivoa organizovanja. Neophodno je poduzeti sve korake u cilju transparentnog praćenja i demokratskog odvijanja izbornih procesa", saopštili su iz N/FS BiH. 

Na kraju posjete su Maria Sofia Malizia Oursi i Jacques Bondallaz istaknuli neskriveno zadovoljstvo posjetom sjedištu NS/FS BiH, ocijenivši visokom ocjenom rad Saveza u cijelini, sa akcentom na veoma profesionalnu saradnju sa krovnim asocijacijama.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije