Fudbal

Prekinut meč u Hrvatskoj: Srbina vrijeđali, tamnoputog igrača gađali bananama

Prekinut meč u Hrvatskoj: Srbina vrijeđali, tamnoputog igrača gađali bananama
Foto: Print Screen/Youtube | Prekinut meč u Hrvatskoj: Srbina vrijeđali, tamnoputog igrača gađali bananama
N.N.

Ljubitelji sporta uglavnom idu na utakmice kako bi uživali u sportu. Iako su u većini, nažalost, obično glasniji budu oni koji prave skandale.

A baš jedan takav dogodio se u Hrvatskoj i to ni manje ni više nego na prijateljskoj utakmici između Zadra i Šibenika, koji inače gaje veliki sportski rivalitetNaime, susret je morao da bude prekintu u 65. minutu pri vođstvu od 4:2 zbog nekoliko skandala koji su se prethodno dogodili, a koji su započeli vrijeđanjem jednog srpskog fudbalera na nacionalnoj osnovi kojem su navijači konstantno vikali "Matiću, Srbine".

Nakon toga, fokus navijača pao je na jednog tamnoputog igrača prema pisanju Večernjeg lista. Markos Mina je bio na udaru, pošto je morao da trpi rasno uznemiravanje, jer su huligani (ne možemo ih ni nazvati navijačima) hukali i oponašali majmunske zvuke, da bi ga nakon toga gađali bananama i staklenom flašom.

Zadar se oglasio saopštenjem i izvinjenjem, koje je potpisala predsjednica Iva Bokanović.

"U ime svih Zadrana ovim putem se izvinjavam Šibeniku i Markosu Mini za ovaj sramotni ispad dijela navijača. Moram naglasiti kako to nisu naši navijači i da ovakvom ponašanju nema mjesta na sportskim terenima. Oštro osuđujem i zgrožena sam ovim činom i napravićemo sve potrebno kako bi se otkrili počinitelji ovog incidenta! Šibeniku zahvaljujem što su se odazvali našem pozivu za gostovanjem i želim im puno sreće u nastavku prvenstva", rekla je Bokanovićeva.

Šibenik se takođe oglasio, tako što je osudio sramne scene viđene na jednoj prijateljskoj utakmici. Pozvali su Zadar na odgovornost, a sve to je izrekla predsjednica uprave, Marina Jurić.

"HNK Šibenik, i ja kao predsjednica uprave kluba, oštro osuđujemo današnje ponašanje navijača na tribinama fudbalskog stadiona Zadra."

Šibeničani su tražili i od Hrvatskog fudbalskog saveza da preduzme adekvatne mjere.

(Telegraf)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije