Fudbal

Prelazni rok u redovima FK Borac: Džafić blizu, Vranješ želja

Prelazni rok u redovima FK Borac: Džafić blizu, Vranješ želja
Prelazni rok u redovima FK Borac: Džafić blizu, Vranješ želja

Mirza Džafić, doskorašnji napadač GOŠK-a iz Gabele, blizu je potpisivanja ugovora sa Borcem, dok je povratak Stojana Vranješa za sada nemoguća misija.

Od povratka Nemanje Bilbije u redove "crveno-plavih" nema ništa pošto u Vojvodini ozbiljno računaju na njegove usluge. Napadač je neophodan četi Slobodana Starčevića, pa je izbor pao na iskusnog Džafića koji je u karijeri nosio dresove nekoliko njemačkih klubova, Laktaša i Rudar Prijedora.

"Poslali smo mu ponudu i očekujemo odgovor u narednih nekoliko dana. Radi se o iskusnom i provjerenom igraču koji bi pojačao konkurenciju u napadu. Džafić je dobro došao u redove Borca", rekao je Darko Ljubojević, sportski direktor ekipe sa Gradskog stadiona.

Vezista Pandurija već nekoliko dana trenira sa bivšim klubom, ali je njegov povratak iz Rumnije za sada u magli. Vranješ je na meti Kluža, u kojem je igrao kao pozajmljen igrač prošle sezone, ali Panduri traži mnogo novca od aktuelnog prvaka. Pregovori su zapeli, a šansu da vezistu dovede na pozajmicu čeka Borac.

"Aktivno pratimo situaciju oko Vranješa i ukoliko nam se ukaže šansa da ga dovedemo na pozajmicu moramo da je iskoristimo. Svi znamo o kakvom igraču se radi i bio bi veliko pojačanje", kazao je Ljubojević.

Vranješ je u subotu igrao u kontrolnom meču koji su fudbaleri Borca odigrali između sebe. Susret je završen bez golova, a Vranješ je igrao svih 90 minuta.

Aktivno pratimo situaciju oko Vranješa i ukoliko nam se ukaže šansa da ga dovedemo na pozajmicu - moramo da je iskoristimo, kazao Ljubojević

"On već nekoliko dana trenira s nama, ali su realno male šanse da ponovo obuče dres Borca. Ukoliko bi se to desilo, to bi za nas bilo stvarno ogromno pojačanje jer bi sa Vranješom uz njegovo iskustvo dobili i univerzalnog igrača, koji može igrati gotovo na svim pozicijama", izjavio je Slobodan Starčević, trener ekipe iz Platonove ulice.

Eventualnim dolaskom Džafića prelazni rok za Borac ne bi bio završen pošto sportski sektor radi na angažovanju centralnog defanzivca. Ukoliko Bojan Marković zadovolji čelnike Hapoel Ber Ševe i potpiše ugovor, stručni štab Borca će biti u problemu. Dolazak štopera najviše zavisi od odlaska Markovića. Posljednjih dana spominjao se povratak Marka Maksimovića i Saše Kajkuta, ali je Ljubojević demantovao informacije medija i istakao da spomenuti tandem nije u planu čelnika kluba.

Starčević zadovoljan

Slobodan Starčević, trener Borca, bio je zadovoljan prikazanom igrom svojih pulena bez obzira što nije bilo pogodaka.

"Utakmica u kojoj su snage odmjerile dvije kombinovane ekipe bila je zanimljiva, sa dosta šansi, ali je zatajila realizacija, što jasno ukazuje na činjenicu da nam je potreban klasičan špic igrač", rekao je Starčević i dodao:

"Slaviša Dugić se još oporavlja od povrede, Branislav Krunić je na trenerskom seminaru u Jablanici, dok je Marković na probi u Hapoel Ber Ševi. Na ovoj utakmici nastupio je i Nikola Vasiljević, ali on još nije naš igrač, pošto se čeka sertifikat".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije