Fudbal

Preminuo legendarni Euzebio

Preminuo legendarni Euzebio
Preminuo legendarni Euzebio

Legendarni portugalski fudbaler Euzebio preminuo je u 71. godini života, objavili su svjetski mediji.

Euzebio da Silva Fereira rođen je 25. januara 1942. godine u Lorenco Markešu, a najveći dio svoje karijere proveo je u Benfiki i za to vrijeme postigao 315 goolova iz 301 odigranih mečeva.

Euzebio (71) umro od srčanog udara, navodi se u saopštenju njegovog bivšeg kluba Benfike koje prenosi agecija. Euzebio je nekoliko puta bio u bolnici zbog raznih zdravstvenih problema. On je u junu 2012. godine bio u lisabonskoj bolnici zbog cerebro-vaskularnih problema.

Poznat pod nadimkom Crni panter bio je član reprezentacije Portugala koja je osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 1966. godine u Velikoj Britaniji. Na tom prvenstvu je bio proglašen za najboljeg strijelca sa devet golova.

Osvajač je evropske Zlatne lopte za 1965. godinu, a četiri puta je

bio najbolji strelac portugalske lige. Na Mundijalu 1966. godine postigao je devet golova, a za reprezentaciju Portugala je odigrao 64 utakmicu i postigao 41 gol.

Mnogi fudbaleri širom svijeta počeli su sa odavanjem počasti velikom igraču, a jedan od prvih bio je član vezne linije Real Madrida Ćabi Alonso, kao i bivši reprezentativac Portugala Luis Figo.

"Euzebio, počivaj u miru... jedan od najboljih fudbalera svih vremena", napisao je Alonso.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije