Fudbal

Pratite nas na Google news

Preminuo legendarni trener Hajduka

Preminuo legendarni trener Hajduka
Foto: N.N. | Preminuo legendarni trener Hajduka
N.N.

U 80. godini života preminuo je legendarni Hajdukov trener Stanko Poklepović Špaco, piše Dalmatinski portal.

Poznato je kako je dugo imao zdravstvenih problema. Preminuo je u večeri s nedjelje na ponedjeljak.

Bio je simbol Hajduka i jednog ljepšeg vremena slavnog kluba

Špaco je bio simbol Hajduka i nekog drugog vremena, ljepšeg vremena splitskog kluba. Bio je specifičan, osebujan, pomalo ekscentrik.

Njegove fudbalske ideje i vizije bile su posebne, a način rada i trenerski rukopis odudarao je od uobičajenog. Bio je jedini istinski sljedbenik fudbalske filozofije legendarnog  Luke Kaliterne i cijeli je život bio "vojnik" kluba. Hajduk je do smrti bio njegov život.

Trenersku je karijeru počeo u matičnom Splitu, a onda je sa Solinom 1974. osvojio Dalmatinsku ligu te se plasirao u Hrvatsku republičku ligu. Preporodio je Solin i odveo ga je Drugu Saveznu ligu, a odličan posao natjerao je ljude u Hajduku da mu daju posao.

Poklepović je vodio i B reprezentaciju Jugoslavije, a u karijeri je bio selektor i reprezentacije Hrvatske. Bila je to na neobična turneja po Australiji 1992. Iste godine kao trener Hajduka osvojio je naslov prvog prvaka Hrvatske u samostalnoj državi.

Hajduk je bio njegov život, a odlaskom velikog Špace splitski klub izgubio je mnogo.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije