Fudbal

Preokret Ajaksa u režiji Tadića

Preokret Ajaksa u režiji Tadića
Foto: Tanjug/AP | Preokret Ajaksa u režiji Tadića

Interesantna prva runda nokaut faze Lige Evrope.

U prvom terminu smo vidjeli mnogo uzbudljivosti i veliki broj golova, dok u ovom od 21 čas i nije bilo baš toliko golova, ali jeste uzbudljivosti.

Granada je uspjela lako da pobijedi Napoli, dok je Ajaks poslije preokreta srušio Lil, a Benfika i Arsenal podijelili su bodove baš kao i Hofenhajm i Molde.

Ovo je 13. uzastopna pobjeda Ajaksa, a do nje su došli nakon velike borbe i mnogo muke na gostovanju Lilu, gde je domaćin nekako bio pasivan i prepustio loptu Ajaksu, koji je gradio šanse, ali do gola nije mogao.

Iz jednog jedinog šuta u gol Ajaksa uspjeli su da poentiraju, a za to je bio zaslužan Timoti Vea, koji je u 72. minutu kaznio Ajaks i delovalo je kao da će Lil uručiti poraz Holanđanima.

Dušan Tadić je odigrao jako dobar meč, ali je najbolji momenat bio taj 87. minut kada je i donio bod Ajaksu tako što je odlično izveo jedanaesterac, a već u narednom napadu je poslao pas Klasenu, koji asistira Brumiju za ogroman preokret i pobjedu od 2:1.

Ajaks je na taj način zakoračio ka narednoj fazi.

Interesantno, Granada je pitanje pobjednika uspjela da riješi već u prvom poluvremenu, kada je prvo Erera u 19. minutu pogodio, a onda i Kenedi samo dva minuta kasnije.

Napoli nije uspio ništa da uradi do kraja susreta i sa minusom od dva gola za sedam dana čeka Granadu na svom stadionu.

Arsenal i Benfika su podijelili bodove na ovom meču. Na stadionu "Luž" u Lisabonu nije bilo golova u prvom poluvremenu, a onda "blic", pa opet muk u drugom četrdesetpetominutnom periodu.

Prvo je Pici sa penala u 55. minutu donio prednost Benfiki, a onda je Sako samo tri minuta kasnije uspio da donese Arsenalu izjednačenje, prenosi "B92".

Sve rezultate pogledajte u nastavku:

Foto: Screenshoot
Foto: Screenshoot

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije