Fudbal

Preokret Barselone, "ludnica" u Liverpulu i magija Tadića!

Preokret Barselone, "ludnica" u Liverpulu i magija Tadića!
Foto: Tanjug/AP | Preokret Barselone, "ludnica" u Liverpulu i magija Tadića!

Fudbaleri Barselone su uspeli da ostvare pobedu posle preokreta u duelu sa Interom, a Liverpul je u utakmici sa sedam golova pobedio Salcburg!

Sjajan meč je viđen u Valensiji gde je reprezentativac Srbije Dušan Tadić režirao pobedu Ajaksa, a trijumfe su zabeležili Čelsi na gostovanju Lilu, Lion u Lajpcigu i Zenit protiv Benfike.

Liverpul je dočekao Salcburg, a susret je završen pobjedom Redsa rezultatom 4:3.

Domaća ekipa je povela sa 3:0 pogocima Manea (9.), Robertsona (25.) i Salaha (36.), a austrijski klub je uzvratio, te je preko Hvanga (39.), Minamina (56.) i Halanda (60.) stigao senazacionalno do izjednačenja.

Ipak, Salah je svojim drugim pogotkom u 69. minuti donio svojoj ekipi tri boda.

Spektakularan meč odigrali su i Barselona i Inter na Nou Kampu, a domaća ekipa je slavila rezultatom 2:1.

Inter je poveo u 3. minuti kad aje mrežu Ter Štegena zatresao Martinez, ali Suarez je sa dva pogotka u 58. i 84. minuti donio pobjedu Barsi uz spektularnu asistenciju Lionela Mesija.

Borusija je pogocima desnog beka Hakimija (35., 89.) slavila u gostima kod Slavije, dok je Čelsi upisao pobjedu u gostima kod Lilla rezultatom 2:1.

Lion je slavio kod Lajpciga s 2:0, dok je Ajaks odnio sva tri boda iz Valencije (3:0). Svih 90 minuta u redovima "kopljanika", kao kapiten, odigrao je Dušan Tadić, koji je zabilježio jednu asistenciju.

Sjajni srpski reprezentativac imao je velikog udjela u kompletnoj predstavi Ajaksa na "Mestalji", učinak koji statistički podaci ne mogu da prikažu. Zenit je savladao Benfiku (3:1), dok su meč bez pogodaka odigrali Genk i Napoli.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije