Fudbal

Priča Mihajlovićevog heroja: Siroče sa 14 godina pobjeglo brodom

Priča Mihajlovićevog heroja: Siroče sa 14 godina pobjeglo brodom
Foto: Tanjug/AP | Priča Mihajlovićevog heroja: Siroče sa 14 godina pobjeglo brodom
N.N.

Fudbaleri Bolonje iznenadili su Inter i trijumfovali sa 2:1, a heroj tima Siniše Mihajlovića bio je Musa Džuvara, koji ima nevjerovatnu životnu priču.

Vodio je Inter od 22. minuta golom Lukakua, u 65. minutu je Siniša Mihajlović u igru uveo Džuvaru umjesto Sansonea, to mu se vratilo pogotkom ovog igrača u 74. minutu.

Posebno je ovo bio podvig jer je Bolonja od 57. minuta igrala s igračem manje zbog isključenja Sorijana, ali je povjerenje Mihi uzvratio Džuvara.

Inače, Bolonjin tinejdžer, 18-godišnji momak je iz Gambije došao sa samo 14 godina kao jedan od 25.000 afričkih izbjeglica. Bio je prepušten sam sebi, po odluci Italije poslat je u Potencu, gdje je našao posao i zaposlio se kako bi se izdržavao.

Džuvarua je inače, prije odlaska u Evropu, odgajao djed kada je postao siroče.

Prvo je počeo od amaterskog fudbala, jer je imao i posao kako bi preživio. Ipak, u klubu Virtus Aviljijano trener Vitantoniio Suma riješio je da ga usvoji, postao mu je staratelj i omogućio mu je da trenira. Više nije morao da radi naporne poslove, privukao je pažnju skauta, pa ga je angažovao Kjevo. Neko vrijeme je proveo na pozajmici u Torinu, ali je "ono pravo" stiglo s pozivom Bolonje.

Ona je za njegov transfer platila 500.000 evra, u mandatu Siniše Mihajlovića, koji je dobro znao kakav dragulj ima u rukama, piše Informer.rs.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije