Fudbal

Priča o poderanim kopačkama koje su Aston Vilu vratile u Premijeršip

Priča o poderanim kopačkama koje su Aston Vilu vratile u Premijeršip
Foto: Twitter | Priča o poderanim kopačkama koje su Aston Vilu vratile u Premijeršip

U slavlju Aston Vile nakon ulaska u Premijer ligu najviše su u oči upadale poderane i raspadnute kopačke njihovog najboljeg igrača i kapetana Džeka Grejliša.

Nije ih obukao iz neke opklade ili šale, to su njegove sretne kopačke koje nosi još od 2. marta, kad je Vila, kao i juče, pobijedila Derbi Kaunti.

"Vratio sam se nakon po0vrede i one su tada bile nove. Zabio sam onda nekoliko golova i imao par asistencija pa sam pomislio da su to moje sretne kopačke. Morao sam ih zadržati", objasnio je svoje praznovjerje nakon 2:1 pobjede u finalu plej-ofa Čempionšipa.

Punih 14 utakmica miljenik Vilinih navijača nije ih skidao. U skoro četiri mjeseca Džek je 12 puta pobijedio, dvaput remizirao i jednom izgubio.

Dovoljno da odvede Vilu u Premijeršip nakon tri godine takmičenja u Čempionšipu.

"Zabio sam dvaput Birmingemu i ušao sa svojim klubom u Premijeršip", rečenica je kojom je samo dodatno kupio Viline pristalice. Jer oni gradskog rivala Birmingema ne mogu vidjeti očima. Baš kao i kapetan Džek.

Grejliš je u klubu od šeste godine i svaki klub iz Premijeršipa borio se za njega nakon što je Vila ispala u drugu ligu 2016. godine.

Tada je ovom ofenzivcu bilo tek 20 godina. Totenhem je jako grizao, situaciju su pratili svi prvoligaši i nisu pitali za novac jer se smatrao najboljim igračem na Ostrvu van Premijer lige.

Ali Džeka je zanimala samo Aston Vila, s kojom je prošle godine izgubio u finalu doigravanja. Pa i tada je mogao da ode, kao i ove zime kada je klub teško držao korak u borbi za novo doigravanje.

Čak je i juče stradao - dok je dizao trofej, posjekao se na njega.

Ali to nije ništa u poređenju s onim što mu se dogodilo u gradskom derbiju protiv Birmingema 10. marta.

Huligan je u 12. minutu utakmice uletio na teren, potrčao prema njemu i udario ga šakom u glavu. Udarac u potiljak, srećom, nije bio jak.

Samo je motivisao Džeka da ušutka domaćina i najljućeg rivala, što se dogodilo u 68. minutu kada je zabio za važnu pobjedu od 1:0.

I to u novim kopačkama koje je nosio tek osam dana.

"Raspravljao sam s nekim od njihovih igrača i sljedeće stvari koje se sjećam je taj udarac. Mislio sam da je to neko od igrača napravio, onda sam se okrenuo i vidio da su ga zgrabili. Bilo mi je smiješno, pomislio sam da ne bih želio da budem u njegovoj koži. Da sam krenuo za njim, ispao bih idiot. Sjedio sam potom u svlačionici i razmišljao o tome da im zabijem. I uspio sam", rekao je Džek.

Potom se rasplakao i mnogi su pomislili da je to zbog svega što mu se dogodilo u tih 90 minuta.

"Nisam plakao zbog udarca, to me nimalo ne zabrinjava", rekao je nakon utakmice.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije