Fudbal

Princ Vilijam osudio rasizam protiv omladinskog fudbalskog kluba

Princ Vilijam osudio rasizam protiv omladinskog fudbalskog kluba
Foto: Twitter / Printscreen | Princ Vilijam osudio rasizam protiv omladinskog fudbalskog kluba

Princ od Velsa, Vilijam, koji je predsjednik Fudbalskog saveza Engleske (FA), poslao je pismo Alfa Junajted Juniorima u Bredfordu u kojem je izrazio zabrinutost zbog rasističkih komentara koje su igrači nedavno primili, te je osudio rasističko ponašanje.

"Rasizmu i zlostavljanju nema mjesta u našem društvu. Odvratno ponašanje ove prirode mora prestati sada i svi odgovorni moraju odgovarati," napisao je u pismu do kojega je došao "Sky News".

Vilijam je dodao da je "duboko zabrinut" njihovim iskustvima i insistirao je da oni koji su uključeni "moraju biti pozvani na odgovornost". Takođe je potvrdio da je kontaktirao FA, upravno tijelo engleskog fudbala, u vezi s tim pitanjem.

Predsjednik Alfa Junajteda, Mohamed Vahid pisao je Kensingtonskoj palati u januaru nakon što je više puta kontaktirao FA. Izrazio je nezadovoljstvo njihovom istragom o rasnom zlostavljanju.

U novembru 2022. igrači su na vlastitim kanalima govorili o tome da su čuli rasističke uvrede sa strane na utakmicama, prenosi "Film-News".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije