Fudbal

Problemi FK Sloboda: Bez ugovora 14 igrača

Problemi FK Sloboda: Bez ugovora 14 igrača
Foto: tuzlanski.ba | Problemi FK Sloboda: Bez ugovora 14 igrača

Čak 14 igrača Fudbalskog kluba Sloboda na izlaznim je vratima, pošto im je sa završetkom sezone istekao ugovor.

Uprava Tuzlaka već je počela pregovore s njima, a šef stručnog štaba Gradimir Crnogorac, iako je lista dugačka, vjeruje da će sa većinom biti postignut dogovor o nastavku saradnje. Ugovor je istekao kapitenu Amaru Beganoviću, zatim Bakiru Kariću, Asimu Muratoviću, Toniju Livančiću, te golmanima Irfanu Fejziću i Anesu Mehiću.

Na popisu su i pojačanja pristigla početkom sada već prošle sezone, uključujući čuvare mreže Nikolu Lakića i Adnana Golubovića, kao i fudbalere Almira Bekića, Harisa Hajdarevića, Saida Husejinovića, Amera Bekića, Abida Mujagića i Semira Smajlagića.

"Puno je igrača kojima ističe ugovor. Pregovori s njima i upravom su u toku. Očekujem da će već iduće sedmice biti poznato ko definitivno ostaje, a ko ide. Na osnovu liste odlazaka pravićemo i popis pojačanja. Nije realno očekivati da će svi kojima je istekao ugovor otići. Sve je naravno do njih, ali imamo zaista dobru grupu igrača, koji su karakterni momci. Znamo svi šta se sve dešavalo u sezoni iza nas. Bilo je turbulencija, promjena trenera, ali su upravo igrači ti koji su najzaslužniji za opstanak i ja im čestitam i zahvaljujem", rekao je Crnogorac.

Odlukom Izvršnog odbora N/FS BiH o okončanju sezone nakon 22 odigrana kola klub sa "Tušnja" zaustavio se na devetom mjestu sa 21 bodom.

"Prateći izjave nadležnih imao sam osjećaj od samog početka da se prvenstvo neće nastaviti. To se obistinilo. Gledajući iz sportskog aspekta normalno je da niko ne može dobiti ništa dobro ovom odlukom. Isto tako moramo poštovati sve nadležne institucije i N/FS BiH i postaviti se po njihovim pravilima. Mi smo ostali u ligi, smatram zasluženo i okrećemo se narednoj sezoni", poručio je strateg Tuzlaka.

Njegova ekipa trenutno je na odmoru. Početak priprema za narednu sezonu planiran je od 22. juna.

"Teško je u ovom trenutku prognozirati koji će dometi Slobode biti u narednoj sezoni. Pauza će biti duga, kako sam rekao, ne znamo još ni ko će ostati. Međutim, ostaće sigurno dosta dobrih fudbalera, a imamo i dobar "igrački bazen" u omladinskim pogonima iz kojeg možemo nadopuniti neke pozicije. Sasvim sigurno možemo napraviti jednu finu ekipu koja može biti dostojna igranja u BHT Premijer ligi BiH gdje nam je sigurno i mjesto", zaključio je Crnogorac.

Sloboda nije jedina ekipa koju čeka vruće fudbalsko ljeto i borba da zadrži postojeći kadar. Frane Čirjak bi mogao napustiti redove Zrinjskog. On je samo jedan od igrača kojima je istekao ugovor sa Mostarcima, te je slobodan u izboru nove sredine. "Plemiće" su već napustili Damir Šovšić, Ivan Čurjurić i Dario Rugašević. Ugovor je istekao i Edinu Rustemoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije