Fudbal

Promašena sezona: Mančester Junajted čeka veliko spremanje

Promašena sezona: Mančester Junajted čeka veliko spremanje
Foto: Tanjug/AP Photo/Dave Thompson | Promašena sezona: Manlester Junajted čeka veliko spremanje

Dok u Mančester Sitiju sve teče po planu i u igru su za najveće fudbalske titule, u komšiluku u redovima slavnog gradskog rivala Junajteda i ove sezone opet malo šta štima.

"Crveni đavoli" su trenutno šesti na tabeli engleske Premijer lige i šest kola prije kraja za Totenhemom i Aston Vilom koji drže četvrto i peto mjesto zaostaju za 11 bodova.

Kako trenutno stvari stoje naredne sezone ne samo da neće igrati Ligu šampiona nego ni Liga Evrope nije realna opcija. Zbog još jedne promašene sezone Junajted će doživjeti velike promjene ovog ljeta, pošto bi klub trebalo da napusti čak deset igrača.

Kako prenose mediji upućeni u dešavanja u ovom klubu, tim sa "Teatra snova" odlučio je da "u izlog" stavi sve one koji su razočarali otkako su stigli u klub slavne istorije.

Tako će novu sredinu potražiti Džejdon Sančo. Doskora veliki talenat evropskog fudbala je stigao iz Borusije Dortmund kao velika nada, ali je umjesto toga ponio epitet jednog od najvećih promašaja.

Nekadašnja zvezda Borusije Dortmund stigla je u Mančester nakon dugih pregovora, 2021. godine, ali nikada nije uspio da se ustali kao jedan od nosilaca igre, da bi u januaru 2024. zbog problema sa trenerom Erikom Ten Hagom, proslijeđen u Borusiju na pozajmicu. Međutim, kako se navodi ovome je došao kraj jer će definitivno napustiti klub.

Istim putem bi trebalo da krenu i Antoni Marsijal, za kojeg Junajted ne očekuje obeštećenje, kao i Mejson Grinvud.

Grinvud je imao problema sa zakonom, a nakon što je okončan postupak a on dobio dozvolu da se vrati fudbalu, otišao je u Španiju u dres Hetafea. Kako ne planira da se vraća u Mančester, jasno je da ga naredne sezone očekuje nova adresa.

Pored njih, tu su i Omari Forson, Alvaro Fernandez, Hanibal Mejbri, Doni van de Bek, Fakundo Pelistri, Tom Hiton i Brendon Vilijams, dok je pitanje šta će biti sa Kazemirom, Rafaelon Varanom ali trenerom Ten Hagom, prenosi Nova.

Istovremeno direktor Mančester junajteda Džon Murto povukao se sa svoje funkcije i napustiće klub ove sedmice poslije više od 10 godina službe, dok se nastavlja restrukturiranje sportskih operacija pod vođstvom INEOS-a tj. britanskog milijardera Džejmsa Retklifa koji je prošle godine kupio kontrolni paket akcija kluba.

Kao Murtoove zamjene se spominju Den Ešvort koji je uradio sjajan posao u Njukaslu ali i Džejson Vilkoks iz Sautemptona.

Retklif želi da formira moćan tim za transfere pa je već u njega uvrstio Omara Berarda koji se dokazao kao izvršni direktor fudbalskih operacija u Siti grupi.

Ako angažovanje Ešvorta i Vilkoksa ne budem moglo biti realizovano u najakraćem roku, dio brige o transferima ovog ljeta će preuzeti i Met Hargrivs a bivši šef "Adidasa" navodno već ima spisak imena koje želi da angažuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije