Fudbal

Prosinečki: Biće teško ali sam optimista

Prosinečki: Biće teško ali sam optimista
Foto: Fena | Prosinečki: Bit će teško ali sam optimist

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Sarajevu gdje je započela pripreme za predstojeća dva susreta kvalifikacija protiv Jermenije i Grčke.

Selektor Robert Prosinečki ističe da je zadovoljan što će imati dovoljno vremena za uigravanje, s obzirom na to da je prva utakmica protiv Jermenije u subotu.

Ističe da Sarić zbog povrede vjerovatno neće nastupiti u prvoj utakmici.

"Sara je kroz cijele kvalifikacije manje-više sve utakmice igrao standardno, bio je dobar i sigurno biće hendikep, ali imamo dovoljno dobrih igrača da ga možemo zamijeniti", kazao je Prosinečki na pres-konferenciji.

Vjeruje da Bosna i Hercegovina može započeti kvalifikacije s dvije pobjede, ali upozorava da će biti izuzetno teško, iako Jermeniju svi smatraju autsajderom.

"Igramo u tri dana dvije utakmice, možda malo slabija je prva koja sigurno nije laka, ali vjerujemo svi da ćemo pobijediti, onda ćemo se pripremati za Grčku sa kojom BiH kroz tradiciju ima problem, ne samo mi nego i druge reprezentacije. Nezgodni su, igraju na rezultat, ustoalom ekipa koja je bila evropski prvak. Sigurno da imamo dvije utakmice koje nisu lake. No, optimist sam, vjerujem da možemo da dobijemo obje utakmice. Znamo da i Jermijenja nije za potcijeniti, a Grčka po tradiciji je ratnička ekipa koja ima dobru odbranu, igrači igraju u najvećim klubovima svijeta, nimalo lako za nas, ali imamo dovoljno samopouzdanja", ističe selektor bh. tima.

Zadovoljan je formom igrača, naglašavajući da je većina njih standardna u svojim klubovima.

Kada je u pitanju Sead Kolašinac, Prosinečki naglašava da će njegov povratak u ekipu donijeti dodatni kvalitet s obzirom na to da nije odigrao nijednu utakmicu u Ligi nacija. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije