Fudbal

Prosinečki: Šteta što smo prokockali šansu za pobjedu

Prosinečki: Šteta što smo prokockali šansu za pobjedu
Foto: Tanjug/AP | Prosinečki: Šteta što smo prokockali šansu za pobjedu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je večeras protiv Grčke odigravši 2:2. "Zmajevi" su prokockali dva gola prednosti i na kraju gostima omogućili da osvoje vrijedan bod u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Nakon utakmice selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki nije krio razočarenje.

"Odigrali smo prvo poluvrijeme najbolje otkako sam ovdje, bez grešaka, dali dva gola. U drugom dijelu smo pali i na kraju nakon crvenog kartona moramo biti zadovoljni bodom. Pali smo trkački, oni su vidjeli da mogu i utakmica je završila tako kako jeste. Dešava se, idemo dalje. Imali smo veliku šansu dobiti utakmicu, sad sve tek počinje", rekao je Prosinečki.

Potom se osvrnuo i na crveni karton koji je zaradio Miralem Pjanić.

"Malo mi je čudno da je odmah izvadio crveni karton. Ako je bio, bio je. Bez Pjanića nam je bilo puno teže, pokušali smo odbraniti rezultat. Ni za penal nisam bio stoposto siguran", istakao je Prosinečki.

Pohvalio je selekciju Grčke i njihovu igru.

"Radićemo analize, nismo bili dugo zajedno, a u sedam dana smo odigrali dvije utakmice. U prvom poluvremenu smo vidjeli što želimo. U nogometu je tako, Grčka je dobra reprezentacija, neugodna za nas i šteta je što smo prokockali šansu za pobjedu", zaključio je Prosinečki, prenosi Avaz.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije