Fudbal

"Zmajevi" ostali bez trojice

"Zmajevi" ostali bez trojice
Foto: Fena | Prosinečki: Veseli me da je većina igrača standardna i u dobroj formi

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine se danas okupljaju u hotelu „Austrija“ na Ilidži.

"Zmajevi" će danas u 17 časova u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru odraditi prvi trening. Selektor Robert Prosinečki na početku priprema susreo se sa povredama nekoliko igrača.

"Naša medicinska služba je pregledala igrače koji imaju problema sa povredama, te Nastić, Vranješ i Bičakčić neće biti u konkurenciji za utakmice sa Sjevernom Irskom i Austrijom. Ćivićeva povreda se može sanirati, tako da na njega računamo. Neće biti naknadnih poziva za Sjevernu Irsku, a za Austriju ćemo vidjeti", rekao je Prosinečki. 

Bh. tim okupio se povodom početka novog UEFA takmičenju, Ligi nacija.

"Ovo je jedno zanimljivo takmičenje jer nema prijateljskih utakmica, a nosi i mogućnost plasmana na Evropsko prvenstvo. Liga nacija još više znači manjim reprezentacijama kojima su sada povećane šanse da se nađu na velikom takmičenju. Mi smo u grupi sa dobrim ekipama. Sjevernoj Irskoj je malo nedostajalo da ode na Svjetsko prvenstvo, dok je Austrija ozbiljna ekipa sa nekoliko igrača ekstra klase koji igraju u velikim klubovima. Biće to dobri testovi za nas i pored toga što ćemo biti u deficitu zbog tri ozlijeđena defanzivna igrača. Očekujem odlične utakmice koje su po mjeri za nas i sve ćemo uraditi u ova tri dana da se što bolje pripremimo", dodao je Prosinečki.

Dodao je da ga raduje što je većina igrača u dobroj formi i što su standardni u svojim klubovima.

Na okupljanje je stigao i vezista Elvis Sarić koji je prešao ovog ljeta u korejski Suwon Bluewings.

"Zadovoljan sam igrama u novom klubu, u Koreji. Spreman sam. Pred nama su dvije bitne utakmice i moramo se što bolje spremiti kako bismo došli do rezultata koje želimo. Protivnici su teški, sastavljeni od igrača koji nastupaju u jakim ligama, ali očekujemo da pobijedimo", kazao je Sarić.

Bh. reprezentativci 8. septembra u Belfastu igraju protiv Sjeverne Irske, a 11. u Zenici dočekuju Austriju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije