Fudbal

Prosinečki: Vjerujem da će igrači dati maksimum i da ćemo imati šta vidjeti

Prosinečki: Vjerujem da će igrači dati maksimum i da ćemo imati šta vidjeti
Foto: Fena | Prosinečki: Vjerujem da će igrači dati maksimum i da ćemo imati šta vidjeti

Novoizabrani selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki danas je u Zenici predstavio svoje saradnike u stručnom štabu.

Ekipa u sastavu Gordan Ciprić, Dragan Spasić, Elvir Rahimić i Kenan Hasagić, sa popularnim Žutim još u nedjelju je imala prvi zajednički radni dan u sklopu priprema za predstojeće prijateljske utakmice sa Sjedinjenim Američkim Državama i Meksikom u Los Anđelesu i San Antoniju.

„Juče smo počeli sa pripremama za utakmice u Americi i do sada smo odradili jedan trening. Besimu Šerbečiću je dopušteno da napusti kamp zbog potpisa ugovora sa inostranim klubom i on neće nastupati u predstojećim susretima. Nažalost, još jedan igrač će otpasti sa spiska. Haris Medunjanin, Ibrahim Šehić i Zoran Kvržić će nam se pridružiti u SAD-u“, rekao je Prosinečki.

Selektor smatra da će susreti sa Amerikom i Meksikom biti od koristi za bh. tim, koji je ovoga puta sačinjen većinom od mladih igrača iz klubova BH. Telekom Premijer lige.  

"Imamo talentovanu U21 generaciju igrača koje smo pozvali za ovu akciju. Dobro će nam doći ove utakmice jer će mladi igrači imati dvije jake provjere, a vidjećemo i ko može konkurisati za A tim u Ligi nacija. Pristupićemo profesionalno i vjerujem da će igrači pokazati kvalitet i odigrati kvalitetne utakmice", dodao je Prosinečki.

Za dva dana reprezentacija BiH će saznati imena protivnika u UEFA Ligi nacija.

"Svi potencijalni rivali su atraktivni i jaki. Biće to zanimljivo takmičenje kroz koje se može izboriti plasman na EURO. Imamo dovoljno vremena da spremno dočekamo Ligu nacija i naravno, pristupićemo tim utakmicama maksimalno ozbiljno", kaže Prosinečki.

Jedan od pomoćnika selektoru biće Gordan Ciprić koji se danas predstavio bh javnosti.

"Drago mi je što sam dobio priliku da radim u stručnom štabu reprezentacije BiH. Ambicije su jasne, a to je odlazak na Evropsko prvenstvo. Smatramo da imamo kvalitet da to i ostvarimo", kaže Ciprić.

Trener u stručnom štabu je i Dragan Spasić koji je, kao i Ciprić, već sarađivao sa Robertom Prosinečkim.

"Prvi utisci su fenomenalni i drago mi je što sam tu. Svi znamo koji nam je cilj – plasman na veliko takmičenje i nadamo se da ćemo ga ostvariti", istakao je Spasić.

Elvir Rahimić, koji je za najbolji bh. tim odigrao 40 utakmica, takođe će imati ulogu u stručnom štabu.

"Velika je stvar za mene biti ponovo uz reprezentaciju. Ovaj put u drugoj ulozi, ali to je veliki korak za nas u našim trenerskim karijerama. Očekujem da uz jedan ozbiljan rad možemo ostvariti uspjeh i plasirati se na naredno Evropsko prvenstvo", izjavio je Rahimić.

Golmane će trenirati Kenan Hasagić koji je u igračkoj karijeri 44 puta branio mrežu reprezentacije BiH.

"Čast je i zadovoljstvo biti u stručnom štabu reprezentacije. Kao igrač nisam imao priliku da nastupim na velikom takmičenju, ali nadam se da ću kao trener. Pred nama je mnogo posla i moraćemo uložiti puno truda da to i ostvarimo", rekao je Hasagić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije