Fudbal

Prosinečki i dalje u bolnici

Prosinečki i dalje u bolnici
Foto: Ilustracija | Prosinečki i dalje u bolnici

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki još uvijek se nalazi na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, ali svakim danom se osjeća sve bolje.

Podsjećamo, Prosinečki je prije sedam dana podvrgnut komplikovanoj operaciji slijepog crijeva nakon čega je upućen na Intenzivnu njegu KCUS-a. Operacija je srećom prošla bez ikakvih problema, a doktori su naglasili kako je selektoru BiH neophodan mir i konstantni ljekarski nadzor.

Sedam dana nakon operacije, Prosinečki se još uvijek nalazi na KCUS-u, njegovo stanje je bolje i on se svakog dana osjeća sve bolje, potvrđeno je za portal "Klix.ba".

Prije tri dana Prosinečki je napustio odjeljenje Intenzivne njege KCUS-a, a iz bolnice bi mogao da izađe već naredne sedmice.

Selektor fudbalera BiH nije se pojavio na otvaranju nove poslovne zgrade FS BiH jer se osjećao loše, zbog čega je otišao u bolnicu gdje su mu ljekari preporučili hospitalizovanje, nakon čega je čitavu noć proveo u KCUS-u. Zbog problema sa slijepim crijevom, Prosinečki je operisan na KCUS-u.

Prosinečki je početkom 2018. godine imenovan za novog selektora BiH, a prije toga radio je kao selektor reprezentacije Azerbejdžana i kao trener u Crvenoj zvezdi i Kajserisporu.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije