Fudbal

Prosinečki optimista, Zvezda ne mijenja stil igre u Renu

Prosinečki optimista, Zvezda ne mijenja stil igre u Renu
Prosinečki optimista, Zvezda ne mijenja stil igre u Renu

BEOGRAD - Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki izjavio je danas da je optimista pred revanš meč sa Renom u Ligi Evrope, i najavio je da njegov tim neće mijenjati stil igre za duel u Francuskoj.

"Ja sam po prirodi optimista i verujem da možemo da uradimo nešto. Idemo tamo sa mentalitetom da možemo da pobedimo Ren u Renu, jer smo već pokazali da možemo da se nosimo s njima u prvom poluvremenu prve utakmice", rekao je Prosinečki novinarima u Beogradu.

Zvezda je u prvom duelu u Beogradu povela, ali je francuski predstavnik izjednačio krajem prvog poluvremena, a u drugom je postigao i drugi gol i na kraju slavio sa 2:1.

"Nikada nisam govorio da će biti lako ili da oni nisu favoriti... Utakmica će biti dobra i otvorena, bar što se nas tiče. Mi ćemo igrati isto... probaćemo da se nametnemo kao ovde što smo se nametnuli u prvih pola sata", rekao je hrvatski stručnjak.

"Moramo da odradimo sve što treba, moramo da trčimo i da budemo taktički disciplinovani da bismo dobili ekipu kao što je Ren", dodao je Prosinečki.

Ren je u prošlom kolu francuskog prvenstva izgubio sa 4:0 od Monpeljea, ali je Prosinečki ocijenio da taj poraz neće uticati na njegovog rivala.

"Oni su pre svega profesionalci i odigraće maksimalno. Gledao sam tu utakmicu i sve je bilo otvoreno do drugog gola. Stručnjaci kažu da je Monpelje jedan od favorita za prvaka Francuske, a utakmica uopšte nije bila kako rezultat pokazuje", kazao je trener Zvezde.

Jedan od glavnih igrača crveno-belih ove sezone Evandro neće moći da putuje zbog suspenzije, pošto je u prvom meču dobio još jedan žuti karton jer je ušao u igru prije nego što mu je sudija dozvolio.

"To što je Evandro uradio je katastrofa. Što se tiče spremnosti ostalih igrača, večeras u 18.00 imamo trening i tada ću popričati sa lekarom i onda ću vam reći ko putuje u Francusku", rekao je Prosinečki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije