Fudbal

Protest navijača FK Sarajevo, napadnuta ekipa TV Nova BH

Protest navijača FK Sarajevo, napadnuta ekipa TV Nova BH
Foto: Radiosarajevo.ba | Protest navijača FK Sarajevo, napadnuta ekipa TV Nova BH

Veliki broj navijača Fudbalskog kluba Sarajevo okupio se večeras ispred klupskih prostorija na protestu nakon smjene trenera Husrefa Musemića, a ispred Titove 38b orilo se "Uprava napolje".

Potez Uprave Sarajeva da se kolo prije zimske pauze riješi Musemića naišao je na žestoke reakcije sa svih strana, posebno jer "bordo klub" u ovom trenutku dijeli prvo mjesto sa ljutim gradskim rivalom Željezničarom.

Forma tima je, istina, u blagom padu, ali smatraju mnogi da to nije razlog da se na takav način raziđu sa trenerom. Navijači su htjeli da se sastanu sa vodećim ljudima kluba, koji nisu na to pristali, ali se tokom dana oglasio Nguen Hoai Nam, većinski vlasnik upravljačkih prava FK Sarajevo.

On je naveo da je odluka da se da otkaz treneru Husrefu Musemiću u interesu kluba, te je zamolio navijače da vjeruju u njegovu ljubav prema klubu.

TV Nova BH je javila da je jedan njihov snimatelj napadnut tokom ovog protesta.

"O nezadovoljstvu navijača FK Sarajevo izvještavamo danima, ali večeras nismo uspjeli, jer je napadnut naš snimatelj Sedin Lepić koji je prilikom obavljanja zadatka dobio udarac u glavu. Napao ga je jedan od navijača koji se našao pred prostorijama kluba. O svemu je obaviješten MUP KS. Ekipu smo povukli, jer za rad trebamo slobodu kretanja, slobodu govora i sigurnost. Večeras je nismo imali", saopšteno je iz TV Nova BH.

Uz osuđivanje napada na medijske ekipe, Nova BH poziva nadležne organe i druge institucije da efikasno djeluju u skladu sa Zakonom

"Takođe, pozivamo novinarska udruženja u Bosni i Hercegovini, kao i kolege novinare, na solidarnost u napadu na medijske slobode u našoj zemlji. Fizički napad koji je naša ekipa doživjela večeras neće nas spriječiti da nastavimo obavljati svoju misiju profesionalnog i objektivnog informiranja javnosti o svim bitnim događajima u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu", naveli su iz TV Nova BH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije