Fudbal

Prve lige RS i FBiH: Podrinje ovjerava šesto mjesto

Prve lige RS i FBiH: Podrinje ovjerava šesto mjesto
Foto: N.N. | Prve lige RS i FBiH: Podrinje ovjerava šesto mjesto

Utakmicama 22. kola ove subote završava se prvi dio sezone Prve lige Republike Srpske, kada će pasti i konačna odluka o učesnicima Lige za prvaka i Lige za opstanak.

Dilema je trenutno ko će zauzeti posljednje, šesto mjesto u grupi ekipa koje će igrati doigravanje za titulu šampiona. U najboljoj je poziciji Podrinje, koje na domaćem terenu treba da opravda ulogu favorita protiv Sloge. Ukoliko se, ipak, desi svojevrsno iznenađenje, u gornji dom može još i Željezničar sport tim, ukoliko pritom na teškom gostovanju u Stanišićima kod Bijeljine savlada trenutnog lidera Zvijezdu 09. Matematičke šanse su i na strani Slobode, koja putuje u Zvornik na megdan nekadašnjem premijerligašu, trećeplasiranoj Drini. Bodovno izjednačeni s liderom, fudbaleri prijedorskog Rudara, su favorit na papiru protiv Sutjeske iz Foče. Parovi 22. kola: Zvijezda 09 - Željezničar sport tim, Tekstilac Kort - Kozara, Napredak - Slavija, Podrinje - Sloga, Sutjeska - Rudar Prijedor, Drina - Sloboda. Sve utakmice igraju se u subotu od 16.30.

Ovog vikenda nastavlja se takmičenje i u Prvoj ligi Federacije BiH. Sloga iz Siminog Hana je svojim dobrim partijama iskoristila neke kikseve Zvijezde iz Gradačca i u prošlom se kolu vratila na prvo mjesto koje će ove subote braniti u gostima kod neugodnog Orašja. Biće to derbi kola s obzirom na to da su trećeplasirani "labudovi" sa samo dva boda zaostatka takođe u igri za sami vrh tabele. Zvijezda je trenutno drugoplasirana, a nakon smjene Nermina Šabića na trenerskoj klupi u gostima kod Bratstva debitovaće Romeo Šapin. Parovi, subota, Slaven - Rudar, Iskra - Velež, Bosna - Čapljina, Travnik - Igman, Orašje - Sloga, Bratstvo - Zvijezda, Olimpik - Jedinstvo; nedjelja: TOŠK - Metalege BSI. Sve utakmice igraju se od 16.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije