Fudbal

Prvi poraz Juventusa u Seriji A

Prvi poraz Juventusa u Seriji A
Foto: Tanjug/AP | Prvi poraz Juventusa u Seriji A

Ekipa Juventusa doživjela je prvi poraz u ovoj sezoni Serije A, a njih je u meču 28. kola porazila Đenoa rezultatom 2:0.

Đenoa se od prvog minuta hrabro suprostavila Juventusu koji je danas igrao bez Kristijana Ronalda, a prvu priliku imali su u 17. minutu kada je Sanabria iz izgledne situacije šutirao, ali je Perin fantastično odbranio.

U 32. minutu sudija Marko Di Belo je svirao penal za domaće nakon što je Kančelo igrao rukom, ali je nakon sugestije VAR tehnologije poništio tu odluku. U prvom poluvremenu nije bilo promjena.

Na početku drugog dijela igre Juventus je stigao u vođstvo golom Pola Dibale, ali u igru je opet uključena VAR tehnologija koja je zbog ofsajda poništila pogodak Argentinca.

Uslijedio je nešto mirniji period igre, a onda u 72. minutu Đenoa dolazi u vođstvo.

Bivši igrač Juventusa Stefano Sturaro primio je loptu na nekih 20 metara, šutirao je prema golu Juventusa, a golmanu Perinu lopta prolazi ispod ruke za veliko slavlje domaćih navijača.

Devet minuta nakon toga, Pandev je stavio tačku na ovaj meč i postigao je drugi gol za Đenou, nakon čega se Juventus predao i do kraja meča nije uspio da izbjegne poraz.

Ovo je prvi poraz Juventusa u ovoj sezoni nakon što su u dosadašnjih 27 kola ostvarili 24 pobjede i tri remija, dok je Đenoa ovom pobjedom napravila krupan korak ka opstanku u Seriji A i sada se sa 33 boda nalazi na 12. poziciji.

Miralem Pjanić odigrao je svih 90 minuta u ekipi Juventusa, identično kao i Ervin Zukanović koji je bio jedan od najboljih pojedinaca u ekipi Genoe, piše "Klix.ba".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije