Fudbal

Pune tribine u Bjelorusiji, starijim mjere temperaturu ispred ulaza

Pune tribine u Bjelorusiji, starijim mjere temperaturu ispred ulaza
Foto: Tanjug/AP | Pune tribine u Bjelorusiji, starijim mjere temperaturu ispred ulaza

Malo ko je u svijetu pratio bjeloruski fudbal, ali je u trenutnim okolnostima ova liga u centru zbivanja fudbalske javnosti, jer je jedina u Evropi u kojoj takmičenje nesmetano traje, i pored toga što je čitav sportski svijet zaustavljen zbog opasnosti od virusa korona.

Međutim, predsjednik Bjelorusije, Aleksandar Lukašenko odlučio je da da dozvolu da se igra nastavi uz savjet da je votka najbolja zaštita od korona virusa.

U Bjelorusiji igraju i mnogi fudbaleri iz Srbije, a kako to izgleda iz prve ruke je za Telegraf opisao Dominik Dinga, bivši fudbaler crno-bijelih.

Ipak, ono što najviše zaprepašćuje čitavu planetu jesu slike na tribinama, gdje se dešava da ima i po nekoliko hiljada gledalaca. Među njima ima i najstarijih, koji su najugroženiji od korona virusa.

Neki navijači preko nosa i usta imaju šalove, dok pojedini imaju i maske. Interesantno je da preventiva ipak postoji, pa svim navijačima prije ulaska na tribinu mjere temperaturu. Kako to izgleda, pogledajte u galeriji fotografija ispod teksta.

Do sada su u Bjelorusiji odigrana dva kola, a interesantno je da je najpoznatiji tim iz ove zemlje, BATE Borisov, doživio dva poraza i na začelju je tabele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije