Fudbal

Put do nokaut faze Lige konferencija, Partizan ima dvije opcije i zavisi od sebe

Put do nokaut faze Lige konferencija, Partizan ima dvije opcije i zavisi od sebe
Foto: FK Partizan | Put do nokaut faze Lige konferencija, Partizan ima dvije opcije i zavisi od sebe

Fudbaleri Partizana dočekuju večeras (21 čas) ekipu Slovackog u sklopu šestog kola grupe D Lige konferencija i nalazi se na korak do evropskog proljeća.

Na prvom mjestu u grupi trenutno se nalazi Nica sa osam bodova koliko ima i vecešampion Srbije. U borbi za plasman u nokaut fazu je i Keln koji ima bod manje od vodećeg tandema, dok je Slovacko na posljednjem mjestu i jedini je bez šanse da dočeka proljeće na međunarodnoj sceni.

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić je izjavio da njegova ekipa ulazi u utakmicu bez kalkulacija.

"Izvukli smo pouke iz prve utakmice, Slovacko igra direktan fudbal. Sada više razmišljamo o našoj igri, pošto smo u boljoj poziciji. Odigrali smo više utakmica. Pokazali smo da možemo da igramo zanimljiv fudbal. Bila mi je želja da u Nici obezbedimo prolaz u nokaut fazu, ali nažalost nismo uspeli. Igrači će sada pružiti maksimum, nećemo se braniti i sigurno je da neće da bude kalkulacija", naveo je trener crno-belih, a prenosi Tanjug.

Partizanu je za prolaz u nokaut fazu dovoljan i neriješen rezultat.

"Igrači su nas izvukli iz krize i sve što se desilo do sada je njihova zasluga. Utakmica neće biti laka, a mala trema postoji kod mene, pošto će na tribinama biti 18.000 dece. Želim da sve prođe kako treba zbog te dece, jer će neko od njih možda zaigrati za ovaj klub", zaključio je Petrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije