Fudbal

Radnik i SFK 2000 Sarajevo u Zenici igraju za trofej u Kupu

Radnik i SFK 2000 Sarajevo u Zenici igraju za trofej u Kupu
Foto: N/FS BiH | Radnik i SFK 2000 Sarajevo za trofej u Kupu

Trening centar N/FS BiH u Zenici biće domaćin finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine za seniorke.

Za trofej će se boriti bijeljinski Radnik Bumerang i SFK 2000 Sarajevo, a susret je na programu sutra u 17 sati.

„Sam plasman u finale Kupa je veliki uspjeh za našu mladu ekipu i velika nam je čast što ćemo biti sudionici finalne utakmice, a ujedno igrati protiv naše najkvalitetnije ekipe SFK 2000 Sarajevo. Sigurno da je naš rival izraziti favorit i sve osim njihove pobjede bi bila prava senzacija. Mi ćemo pokušati da se predstavimo u najboljem svjetlu i ovo će biti jedno veliko iskustvo za našu ekipu“, rekao je trener Radnika Dragan Jevtić.

Trenerica sarajevskog kluba Samira Hurem priželjkuje da pehar namijenjen pobjedniku Kupa dvadeseti put završi u vitrinama SFK 2000 Sarajevo.

„Izuzetno nam je drago što se SFK 2000 Sarajevo ponovo našao u finalu Kupa Bosne i Hercegovine. Rezultat je to cjelogodišnjeg napornog rada cijelog tima. Također mi je drago što će finale igrati dva tima koja su u Premijer ligi Bosne i Hercegovine pokazali puno u obje kategorije, te želim Radniku čestitati na plasmanu u finale. Naravno, mi ćemo dati sve od sebe da osvojimo još jednu titulu osvajača Kupa, a ako uspijemo u tome bit će to naša jubilarna dvadeseta titula u ovom takmičenju. Pozivamo sve ljubitelje dobrog fudbala da dođu na finale jer sam sigurna da će uživati u odličnoj utakmici“, kaže Samira Hurem.

Utakmicu će suditi Vesna Miletić (Pale), a pomagaće joj Merima Homarac i Aida Jusufović (obje iz Sarajeva). Četvrta sutkinja je Nejra Halać (Zenica), delegatica Nataša Valjić (Banja Luka), a posmatračica suđenja je Ivana Vlaić (Sarajevo).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije