Fudbal

Rakitić donio Barsi slavlje u novom El Klasiku

Rakitić donio Barsi slavlje u novom El Klasiku
Foto: Tanjug/AP | Rakitić donio Barsi slavlje u novom El Klasiku

Fudbaleri Barselone savladali su Real Madrid u El Klasiku rezultatom 1:0, na stadionu Santijago Bernabeu.

Utakmica na Santijago Bernabeu bila je dinamična i interesantna, a i sami fudbaleri su je ozbiljno shvatili, pa smo imali nekoliko izuzetno žustrih duela na obje strane.

Gol za Barselonu, postigao je Ivan Rakitić u 26. minutu i tako donio Barsi drugu pobjedu u svega četiri dana i dao joj "vjetar u leđa" u ovosezonskoj šampionskoj trci.

Serhio Ramos i Lionel Mesi, nisu mogli ni ovaj "El Klasiko" da završe bez međusobnog koškanja, pošto je pred sam kraj prvog poluvremena Ramos udario laktom Mesija, a on totalno izgubio živce i želio je da se obračuna sa kapitenom Madriđana.

U drugih 45 minuta, Real se trudio da što više pritisne Barselonu i iznudi neku grešku kako bi što lakše došli do makar izjednačujućeg pogotka, ali su u svakom pokušaju ostajali "kratkih rukava".

Mogla je Barselona i do ubjedljivije prednosti, pogotovo u posljednjim momentima utakmice, ali su Kutinjo i Mesi bili neprecizni.

Real prvi put od 2004. godine gubi tri meča u nizu na svom stadionu i takođe po prvi put nakon 87 godina, Barselona ima više pobjeda u "El Klasiku" nego Real Madrid. 

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije