Fudbal

Ramos i Kazemiro: Ronaldo najbolji, ali je prošlost za Real

Ramos i Kazemiro: Ronaldo najbolji, ali je prošlost za Real
Foto: Tanjug/AP | Ramos i Kazemiro: Ronaldo najbolji, ali je prošlost za Real

Fudbaleri Real Madrida Serhio Ramos i Kazemiro priznali su da će odlazak Kristijana Ronalda u Juventus biti teško nadoknadiv, ali da Real mora i dalje da napada trofeje.

Real je, nakon dvije godine u nizu, izgubio Superkup Evrope porazom od velikog rivala Atletiko Madrida poslije produžetaka 4:2 u Talinu.

"Objektivno, gubitak Kristijana nije dobar, ali klub mora da nastavi dalje i osvaja trofeje. Motivacija mora uvijek da bude prisutna... Ronaldo je jedan od mnogih velikih fudbalera koji su otišli iz Reala, ali je uvek jačao klub. I Zidan je otišao i želimo im sve najbolje", kaže Ramos, a prenosi As.

Ronaldova zamjena je pitanje za predsjednika Florentina Pereza, prebacuje Ramos na prvog čovjeka kluba.

"Nije to pitanje za mene, već predsjednika. Vrata za nova pojačanja su otvorena, ali mnogo bitnije je da taj ko dođe ima pravi mentalitet nego talenat".

Odlični vezista Kazemiro ističe da ne bi trebalo da se priča o Ronaldu, već nastavi dalje.

"Naravno da ne možemo da prikrivamo stvari, Kristijano je pokazao u Madridu da je najbolji na svijetu. Ipak, sada je prošlost i ne smijemo da razmišljamo o njemu, samo o igračima koje imamo. Osvojili smo četiri Lige šampiona u posljednjih pet godina, skoro sve trofeje i ne smije da postoji izgovor za poraz".

Brazilac Marselo vidio je i pozitivne stvari u porazu od Atletika.

"Mislim da smo bili dobri sve do produžetaka, imali smo loptu, igrali dobro kao tim, najbolje što smo mogli u ovom trenutku. Moramo da promijenimo mišljenje svih i za to imamo cijelu sezonu. Ne dovodim igrače, a igrački kadar mi izgleda dobro. Bili smo ujedinjeni", naveo je Marselo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije