Fudbal

Ranjena dva navijača CSKA

Ranjena dva navijača CSKA
Ranjena dva navijača CSKA

Prijestonica Italije Rim postala je veoma opasan grad za gostujuće navijače, a to su na svojoj koži osjetile pristalice CSKA, koje su se potukle sa grupom navijača Rome. Epilog su dva ranjen navijača ruskog tima.

Roma je dočekala CSKA u prvom kolu Grupe E Lige šampiona i ispratila ga s pet golova u mreži (5:1), a navijači "vučice" dočekali su gostujuće navijače noževima. Kako prenose italijanski mediji, jedan ruski navijač zadobio je ubodne rane u predjelu stomaka i ruke, dok je drugi udaren flašom u glavu, tako da su obojica prebačena u bolnicu. Zasad nema detaljnih informacija o njihovom stanju, ali je sigurno da im život nije ugrožen.

U godinama za nama, ubode noževima doživljavali su Englezi, Holanđani, Nijemci i mnogi drugi tokom gostovanja Romi ili Laciju. Tifozi rimskih klubova bodu se i međusobno, a policija je jednom prilikom uoči derbija zapljenila hladno oružje teško više od 200 kilograma.

To nije bilo sve od nasilja na meču u Rimu. Utakmica je prekinuta na dva minuta zbog toga što su navijači CSKA bacali rakete na pristalice Rome. Sve se smirilo brzom intervencijom policije. Tada jer već bilo 5:0 za domaće.

"Bilo je važno da pobijedimo i to smo uradili. Dobro smo otvorili utakmicu, onako kako je trener i tražio od nas, te smo svaku priliku pretvorili u pogodak. Stavili smo im do znanja koliko smo kvalitetni", rekao je Miralem Pjanić, vezista Rome i reprezentacije BiH, koji je zatim dodao:

"Ovo je drugačije takmičenje i sve ekipe su pogodne za naš stil, jer u Seriji A se protivnici zatvore i teško je probiti njihovu odbranu. Igrali smo sa dobrom ekipom, ali na kraju se činilo lako, jer smo igrali sa mnogo napora. Znamo da je ova grupa veoma teška i pobjeda na početku nam je dobrodošla."

U redovima CSKA su se nadali iznenađenju u Rimu, a na kraju su doživjeli više nego težak poraz.

"Znali smo da ćemo igrati sa snažnim rivalom, ali je, nažalost, naš prvi meč naročito njegov početak bio pravi košamar", rekao je Zoran Tošić, fudbaler CSKA i reprezentacije Srbije, i nastavio:

"Posle takvog starta, nemoguće je vratiti se. Mnogo smo grešili, primili smo ta četiri gola... Sada nam je najvažnije da zaboravimo ovaj rezultat i okrenemo se sledećem nastupu."

U derbiju dana Bajern je rezultatom 1:0 savladao Mančester Siti i to pogotkom Žeroma Boatenga u sudijskoj nadoknadi.

"Lopta je perfektno došla do mene i pomislio sam u sebi da ću je poslati pod prečku, u mrežu, a tako je i bilo. Bio sam oduševljen, naporan rad se isplatio. Htjeli smo da pobijedimo i na kraju smo uspjeli u tome", jasan je Boateng.

 Rezultati i strijelci

Grupa E

Bajern M. - Mančester S. 1:0 (Boateng 90).

Roma - CSKA 5:1 (Iturbe 6, Žervinjo 10, 31, Maikon 20, Ignaševič 50 autogol - Musa 82).

Grupa F

Ajaks - PSŽ 1:1 (Šene 74 - Kavani 14).

Barselona - APOEL 1:0 (Pike 28).

Grupa G

Čelsi - Šalke 1:1 (Fabregas 11 - Huntelar 62).

Maribor - Sporting 1:1 (Zahovič 90 - Nani 80).

Grupa H

Bilbao - Šahtjor 0:0.

Porto - Bate Borisov 6:0 (Brahimi 5, 32, 57, Martinez 37, Lopez 61, Abubakar 76).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije