Fudbal

Rapsodija Sitija uz het-trik Bernarda, sigurni Šefild i Barnli

Rapsodija Sitija uz het-trik Bernarda, sigurni Šefild i Barnli
Foto: Tanjug/AP | Rapsodija Sitija uz het-trik Bernarda, sigurni Šefild i Barnli

Fudbaleri Mančester sitija pobijedili su Votford sa nestvarnih 8:0 u šestom kolu Premijer lige.

Siti se iskupio za poraz od Noriča u prethodnom kolu, pa pred svojim navijačima demolirao "stršljenove" u jednoj od najubjedljivijih pobjeda u istoriji Premijer lige.

Tim Pepa Gvardiole bio je bez Rahima Sterlinga, Emerika Laporta, Džona Stounsa i Leroja Sanea, ali im to ni najmanje nije smetalo da potpuno oduvaju sa terena ekipu koja ima samo dva boda poslije šest utakmica.

Već poslije 18 minuta bilo je 5:0. Strijelci su bili David Silva, Aguero, Mahrez, Bernardo Silva i Otamendi.

Siti je u tih 18 minuta došao do najubjedljivijih 5:0 u istoriji takmičenja, a opširnije o tome možete čitati OVDJE.

Do kraja poluvremena "građani" su bili milosrdni, ali ne i do kraja utakmice.

Do 60. minuta već je bilo 7:0, jer je het-trik kompletirao sjajni Bernardo Silva. Kod njegovog trećeg gola asistenciju je upisao De Brujne, koji je bio strijelac, ispostavilo se, posljednjeg gola na utakmici za konačnih 8:0.

Šefild Junajted je iznenadio Everton i odnio pobjedu sa Gudison parka rezultatom 2:0, upisavši drugu pobjedu u sezoni drugim neuspjehom u nizu za domaćina.

Na ovom meču praktično da nismo videli zanimljiva dešavanja, a Šefild je iz jednog šuta u okvir gola protivnika došao do dva gola.

Strijelac prvog gola bio je štoper Evertona Jeri Mina, koji je u 40. minutu zatresao sopstevnu mrežu, da bi na konačnih 2:0 povisio Muset u 79.

Barnli je sa 2:0 protiv Noriča na domaćem terenu došao do druge pobjede ove sezone i izjednačio se sa Totenhemom i Mančester junajtedom na tabeli.

Na ovom meču sve je bilo riješeno u 14. minutu, jer je sjajni Kris Vud postigao dva gola za samo četiri minuta, od čega se gosti nisu oporavili. (b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije