Fudbal

Pratite nas na Google news

Raspisana međunarodna potjernica za Mamićem

Raspisana međunarodna potjernica za Mamićem
Foto: Arhiva / Ilustracija | Raspisana međunarodna potjernica za Mamićem
N.N.

ZAGREB - Vrhovni sud Hrvatske u srijedu je odbacio žalbu Zdravka Mamića i potvrdio ranije donijeto rješenje Županijskog suda u Osijeku da Zdravku Mamiću može da se sudi u odsustvu.

U svojoj odluci, Vrhovni sud je podsjetio da se protiv Mamića i njegovih saučesnika vodi postupak za niz krivičnih djela. Takođe, za Mamićem je rapsisana međunardona potjernica i izdat je evropski nalog za hapšenje.

Mamić se već duži period nalazi u Bosni i Hercegovini čije državljanstvo, uz hrvatsko, ima pa je ova zemlja ocijenila da nisu ispunjeni uslovi za njegovo izručenje.

Na osnovu prve optužnice Mamić je u junu 2018. godine nepravosnažno u Osijeku osuđen na šest i po godina zatvora po optužnici da je nedozvoljeno izvukao oko 15.4 miliona evra iz Dinama.

Druga optužnica koju je u maju 2019. pokrenuo Županijski sud, Mamić se sa šestoricom saučesnika tereti da je zagrebački klub oštetio za dodatnih 26.5 miliona evra.

Drugom slučaju dodata je u oktobru 2019. godine i optužnica da je neovlašteno kao član Izvršnog odbora kluba u Klagenfurtu podigao sa računa kluba 2.2 miliona evra.

(Sportklub)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije