Fudbal

Rasprodaja u Liverpulu: Na "tezgi" i Srbi

Rasprodaja u Liverpulu: Na "tezgi" i Srbi
Foto: Pixabay | Rasprodaja u Liverpulu: Na "tezgi" i Srbi

Nakon što je u Engleskoj okončan dio prelaznog roka u kojem mogu da se kupuju igrači, Liverpul se sprema da do 31. avgusta iskoristi mogućnost rasprodaje.

Kako prenose engleski mediji, menadžer "redsa" Jirgen Klop je kompletirao tim koji će pokušati da donese prvi trofej Premijer lige na Enfild, a u tom timu nema mjesta za sedmoricu igrača.

Među njima su i srpski fudbaleri Marko Grujić i Lazar Marković. I dok Klop samo čeka adekvatnu ponudu za Markovića (očekuje oko 8 miliona evra), još uvijek nije potpuno odustao od Grujića, pa će vezistu vjerovatno da pošalje na pozajmicu u Čempionšip.

Međutim, italijanski mediji pišu da bi Grujić mogao i da bude prodat jer su za kupovinu zainteresovani članovi Serije A Lacio, Milan i Atalanta. U tom slučaju njegova cijena je oko 12 miliona evra.

S druge strane, pored Markovića planira da potpuno proda prije svih štopera Ragnara Klavana, koji nije uspio da se nametne u jakoj konkurenciji u odbrani pored Virdžila van Dajka, Dejana Lovrena, Žoela Matipa i Džoa Gomesa.

Takođe, dolaskom Alisona Bekera tehniloški višak je postao dosadašnji rezervni golman Simon Minjole (15 mil. evra), koga na Enfildu može da spasi samo eventualna ponuda za Lorisa Karijusa, a navodno je zainteresovan Bešiktaš.

Klop ne računa ni na napadača Divoka Origija (30 mil), potom na Pedra Čirvelu (3,5) i Šejija Odža (17). Nijemac je pomenutim igračima otvoreno rekao da neće imati minutažu kojoj se nadaju i da im je najbolje da potraže nov klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije