Fudbal

Reakcije Zvezde i PSŽ-a o optužbama za namještanje utakmice

Reakcije Zvezde i PSŽ-a o optužbama za namještanje utakmice
Foto: Facebook | Reakcije Zvezde i PSŽ-a o optužbama za namještanje utakmice

Fudbalski klub Crvena zvezda odbacio je navode francuskog lista L'Ekip da je neimenovani čelnik srpskog prvaka želio da uplati 5 miliona evra na poraz Beograđana sa pet golova razlike pred meča 2. kola Lige šampiona protiv PSŽ .

L'Ekip je prenio da je Evropska fudbalska federacija (UEFA) obavijestila o svemu tome francusko tužilaštvo, a da su nekoliko dana prije duela 2. kola na "Parku prinčeva" o cijelom slučaju obavješteni i predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin i njegovi bliski saradnici

PSŽ je savladao šampiona Srbije sa 6:1, a tačno pet golova razlike u korist Parižana bilo je potrebno da prođe tiket neimenovanog čelnika Zvezde.

Kako je francuski portal naveo, predsednik Parižana Naser Al-Kelafi se sa pomenutim neimenovanim funkcionerom crveno-bijelih sastao pred meč, ali policija te zemlje nije uspjela da dođe do inkriminisajućih informacija.

"FK Crvena zvezda sa najvećom dozom ljutnje i gnušanja odbacuje današnje pisanje francuskog lista Ekip vezano za sumnje u ishod rezultata utakmice Pari Sen Žermen-Crvena zvezda, i umiješanosti bilo koga iz FK Crvena zvezda u eventualne nečasne radnje. Navodi iz tog teksta mogu nanijeti veliku štetu ugledu i renomeu našeg kluba i zato FK Crvena zvezda insistira i kod Uefa i kod nadležnih istražnih organa u Srbiji i u Francuskoj da ove sumnje istraže do kraja i da se dođe do istine", navodi se u saopštenju Zvezde u kome još stoji da "današnje tehnologije i razni drugi mehanizmi toliko napredovali da je prosto nemoguće da ovaj eventualni slučaj ostane nerazjašnjen", prenio je B92.

"FK Crvena zvezda očekuje da se do istine o svemu ovome mora doći u što kraćem roku i da se mora skinuti bilo kakva sumnja o umiješanosti bilo kojeg člana našeg kluba u eventualne nečasne radnje".

I klub Pari Sen Žermen oglasio se o pisanju L'Ekipa da je meč njihove ekipe i Crvene zvezde bio namješten.

Iz šampiona Francuske oštro demantuju pisanje L'Ekipa.

"Veoma smo iznenađeni i revoltirani iznošenjem ovakvih informacija. Ni u jednom trenutku niko od naših funckionera nije razgovarao sa nekim iz Zvezde, a da to nije bilo striktno o organizaciji meča, kao i posetama i ostalim standardnim protokolima pred mečeve Lige šampiona. Ističemo da PSŽ podržava fundamentalne sportske principe, integritet takmičenja i nikada nije vršio radnje koje bi sve to dovele u pitanje", navodi se u saopštenju Pari Sen Žermena koje je prenio N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije