Fudbal

LŠ: Real 6:0, Liverpul prokockao 3:0 i osminu finala

LŠ: Real 6:0, Liverpul prokockao 3:0 i osminu finala
Foto: Tanjug | Real 6:0, Liverpul prokockao 3:0 i osminu finala

Dvadeset četiri gola na šest utakmica, rapsodija Real Madrida, katastrofa Liverpula, povratak Napolija u život, obilježili su utorak veče u Ligi šampiona.

U Grupi E, Liverpul je vodio 3:0 u Andaluziji, ali je za pola sata uspio sve da upropasti i prokocka siguran plasman u osminu finala.

Sevilja je u nadoknadi vremena izborila 3:3 i zakoplikovala situaciju u grupi u kojoj tri tima dijele tri boda kolo pre kraja. Spartak sada još više žali zbog remija sa Mariborom (1:1).

U Grupi F, Napoli je u drugom poluvremenu "slomio" Šahtjor evrogolom Lorenca Insinjea i na kraju pobedom od 3:0 ostao u igri za nokaut fazu. Ima tri boda manje od Ukrajinaca kolo prije kraja.

U drugom meču grupe Mančester Siti je minut prije kraja stigao do minimalca protiv Fejenorda za petu pobjedu ove sezone u elitnom takmičenju.

U Grupi G, Žemerson je unakazio Monako koji je poražen od Lajpciga 4:1 na svom terenu i oprostio se i definitivno od nastavka takmičenja. "Bikovi" su iskoristili remi Bešiktaša i Porta (1:1) i izjednačili se sa "Zmajevima" pred posljednju rundu.

U Grupi H, Real je sa 6:0 deklasirao APOEL uz po dva gola Kristijana Ronalda i Karima Benzeme u Nikoziji za "ovjeru" plasmana u narednu fazu.

U drugom meču grupe Dele Ali je sa dve asistencije u drugom poluvremenu režirao preokret Totenhema protiv Borusije na 2:1 u Dortmundu za novu agoniju "milionera".

(NN/b92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije