Fudbal

Real, Barsa i Juve: Nepodnošljiv pritisak UEFA

Real, Barsa i Juve: Nepodnošljiv pritisak UEFA
Foto: Image by SeppH from Pixabay | Real, Barsa i Juve: Nepodnošljiv pritisak UEFA

Fudbalski klubovi Real Madrid, Barselona i Juventus, koji su još uvijek uključeni u prijedlog o osnivanju evropske Superlige, osudili su danas kao "nepodnošljiv" pritisak koji na njih vrši Evropska fudbalska unija (UEFA) da odustanu od tog projekta.

"Klubovi osnivači trpjeli su i trpe neprihvaljive pritiske, prijetnje i uvrede da napuste projekat", navodi se u današnjem zajedničkom saopštenju Reala, Barselone i Juventusa.

Ti klubovi odbili su da potpišu ugovor sa UEFA o "mjerama reintegracije" i naći će se pred disciplinskim tijelima te organizacije, što znači da bi im moglo biti zabranjeno igranje u Ligi šampiona.

Superliga Evrope osnovana je 18. aprila od strane 12 klubova, ali su to takmičenje nakon samo dva dana napustili engleski klubovi Arsenal, Čelsi, Mančester siti, Mančester junajted, Liverpul i Totenhem, a Ugovor o "reintegraciji" potpisali su i Atletiko Madrid, Inter i Milan.

Devet klubova će zajedno platiti 15 miliona evra, što je UEFA nazvala "gestom dobre volje", u korist djece, omladine i bazičnog fudbala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije