Fudbal

Real aktivirao ogromnu klauzulu za Kovačića

Real aktivirao ogromnu klauzulu za Kovačića
Foto: Ilustracija | Real aktivirao ogromnu klauzulu za Kovačića

Real Madrid prodao je svog najboljeg igrača Kristijana Ronalda Juventusu za 105 miliona evra. Ali čini se da u Kraljevskom klubu smatraju kako u svojim redovima imaju skupljih igrača.

Naime, Real je odlučio da aktivira otkupnu klauzulu Matea Kovačića. Ono što je zanimljivo jeste cijena koja iznosi nevjerovatnih 300 miliona evra jer Kovačić ima ugovor do 2021. godine i 'kraljevi' ga neće samo tako prodati.

Prva ponuda Mančester Sitija bile je više nego korektna, izvori bliski 'građanima' spominju kako je 'u igri' bilo 60 miliona evra i jedan od igrača, ali Real je to glatko odbio.

Za početak su iz Madrida uzvratili da su spremni na pregovore, ali i to da je minimalna odšteta za Matea Kovačića 90 miliona evra, ni centa manje.

Sitiju novac nije problem, plaćali su puno više za kojekakve 'polovne' fudbalere. Najveća prepreka kupovini našeg Matea Kovačića je UEFA finansijski fer-plej jer je u 'plavi dio' Mančestera već stigao Rijad Mahrez iz Lestera za 70 miliona evra, pa bi traženih 90 miliona bilo 'debelo' prekoračenje i rizikovanje drastičnih kazni.

Utisak je kako je Kovačić sve dalje od Sitija, ali odlaskom Ronalda iz Reala ove sezone bi mu se možda otvoriti dovoljno mjesta i još više prilika za sjajnog veznjaka.

(NN, Tportal.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije