Fudbal

Real otkazao transfer, Bejl ne putuje u Kinu

Real otkazao transfer, Bejl ne putuje u Kinu
Foto: Tanjug/AP | Real otkazao transfer, Bejl ne putuje u Kinu

Iako je sve bilo dogovoreno, Garet Bejl neće preći iz Real Madrida u kineski Đangsu Suning.

Transfer je otkazao "kraljevski" klub pa će Velšanin vjerovatno ostati u Španiji i naredne sezone.

Bejl je sa Đangsuom dogovorio trogodišnji ugovor vrijedan 1,1 miliona evra nedeljno, a nakon što je trener Zinedin Zidan javno rekao da više ne računa na njega i da bi odlazak bio najbolji za sve.

Međutim, Real ne želi da pusti nekada najskupljeg igrača svijeta plaćenog 95 miliona evra 2013. da ode bez novčane odštete.

Bejl je tokom šest godina u Madridu osvojio četiri Lige šampiona, po jednu jednu LaLigu i Kup kralja, te po tri UEFA Superkupa i Svetska klupska prvenstva.

Kineski Đangsu Suning je poslije višenedjeljnih spekulacija konačno doveo napadača.

Prvo je u priči bio centarfor Crvene zvezde Milan Pavkov, koji je otkazao transfer nezadovoljan ponudom koju je dobio.

Potom su u Đangsuu odlučili da učine Gareta Bejla najplaćenijim igračem u istoriji fudbala, ali je njegov dolazak spriječio Real Madrid.

Na kraju je Suning doveo Hrvata Ivana Santinija, dva dana prije kraja prelaznog roka u Kini.

Velšanin je postigao tri gola, uz gol u penal seriji u četiri finala LŠ koja je Real osvojio 2014, 2016, 2017. i 2018. godine.

Međutim, zbog brojnih povreda je bio ograničen na svega 79 startova u prvenstvenim mečevima u prethodne četiri godine.

Prošle sezone je odigrao 42 utakmice za Real, na kojima je konstantno bio meta navijača koji su od njega očekivali da bude lider tima nakon odlaska Kristijana Ronalda.

Bejl sa Realom ima ugovor na još tri godine, a kao jedan od razloga otkazivanja njegovog transfera vjerovatno su i brojne povrede koje su zadesile Reakive igrače u prethodnih desetak dana.

Zidan je prvo ostao na 6-9 mjeseci bez krilnog napadača Marka Asensija, a start LaLige će vjerovatno propustiti i Luka Jović.

Povratak Zidana na mjesto trenera Reala u martu je opisano kao "loša vijest" od strane Bejlovog agenta Džonatana Barneta, jer Francuz ne želi da radi sa Velšaninom jer se njih dvojica ne slažu u vezi sa stilom igre.

Ipak, predsjednik Reala Florentino Peres je često branio Bejla u javnosti. Velšanin je konstatno bio rezerva prošle sezone, najgore Realove u posljednjih 20 godina.

Madriđani su doživjeli čak 12 poraza u LaLigi i na kraju bili treći sa 68 bodova, 19 iza šampiona Barselone, a eliminisani su i u osmini finala LŠ od Ajaksa.

Rekorder Velsa sa 31 golom na 77 nastupa za reprezentaciju, ima ljeto za zaborav. Zidan ga je izostavio iz prvog test meča sa Bajernom (1:3) 21. jula u SAD.

Potom je zaigrao kao rezerva u remiju sa Arsenalom (2:2) gde je postigao gol, da bi na kraju opet ušao sa klupe u debaklu od gradskog rivala Atletika (3:7) na kraju američke turneje u Nju Džerziju, gdje je igrao posljednjih pola sata.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije