Fudbal

Real "razbio" Liverpul, Siti u finišu šokirao Dortmund

Real "razbio" Liverpul, Siti u finišu šokirao Dortmund
Foto: Tanjug/AP | Real "razbio" Liverpul, Siti u finišu šokirao Dortmund

Real Madrida savladao je Liverpul u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona - 3:1 (2:0).

Real je bio oslabljen neigranjem standardnog štoperskog para - Serhio Ramos - Varan, ali je bio odličan u odbrani i konkretan u ofanzivi.

Vidjelo se odmah od početka da Real više želi pobjedu i krenuo je ofanzivno od samog starta. Odbrana Liverpula djelovala je nepovezano i neuigrano i to su iskoristili fudbaleri domaće ekipe i postigli dva pogotka.

Prvi gol postigao je Vinisijus u 27. minutu, ali velike zasluge idu Toniju Krosu, zbog fenomenalne asistencije.

Kros je u 36. minutu poslao još jednu sjajnu loptu, ovog puta na krilo, ali je Aleksander-Arnold glavom skrenuo loptu od Mendija pravo na nogu Asensija i Španac je imao lak posao i smjestio loptu u praznu mrežu za 2:0.

Na startu drugog poluvremena, Liverpul je smanjio zaostatak. Salah je ostao usamljen na petercu i pogodio je pod prečku za 2:1 u 51. minutu.

Ponovo je Vinisijus na asistenciju Modrića, preciznim udarcem smjestio u mrežu gola Alisona. Real je poveo sa 3:1 u 65. minutu.

Fudbaleri Mančester sitija su rezultatom 2:1 savladali Borusiju Dortmund u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

Borusija Dortmund nije bila naivan protivnik, što su i pokazali i izvukli soildan rezultat u Engleskoj, izgubivši 2:1 na stadionu Mančester sitija u prvom meču četvrtfinala.

Sjajna akcija u 19. minutu donijela je Mančester sitiju vođstvo od 1:0.

Pogodio je Kevin de Brujne nakon povratnog pasa Rijada Mareza.

U 29. minutu je Emre Džan nehotično đonom potkačio Rodrija, koji je momentalno pao i prvobitna odluka bila je penal za Siti, ali je VAR presudio da prekršaja nije bilo i odluka je promijenjena.

Osam minuta kasnije, nova kontroverzna situacija. Ederson se spetljao, Belingem došao do njega i ovaj ga šutnuo i poslije kontakta pao na zemlju, a loptu izgubio, pa je Belingem ubacio loptu u prazan gol, ali je sudija dosudio prekršaj nad golmanom i poništio izjednačenje.

U drugom poluvremenu Siti je odmah napao Borusiju i pokušao da duplira svoju prednost, ali nisu taj dio posla obavili kako su željeli, pa se rezultat nije mijenjao.

Izjednačenje je stiglo nakon polukontre u 84. minutu. Pogodio je Marko Rojs nakon odličnog pasa Halanda

U 89. minutu, stiže hladan tuš za Dortmund. Odličan pas na drugu stativu koji šalje de Brujne, a tamo Gindogan prihvata loptu i šalje je za Fila Fodena koji iz neposredne blizine pogađa mrežu za veliko olakšanje i vođstvo od 2:1,a ispostaviće se i pobjedu.

(B92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije