Fudbal

Real se izvukao u nadoknadi, Liverpul lako do pobjede

Real se izvukao u nadoknadi, Liverpul lako do pobjede
Foto: Tanjug/AP | Real se izvukao u nadoknadi, Liverpul lako do pobjede

Fudbaleri Borusije Menhengladbah i Real Madrida odigrali su neriješeno u meču drugog kola grupne faze Lige šampiona – 2:2 (2:0).

Real je do boda došao u nadoknadi.

Uspeo je šampion Španije da izbjegne još jedan poraz, iako je gubio sa 2:0. Borusija je u 33. minutu došla do prednosti golom Tirama. Na 2:0 povećao je isti igrač u 58. minutu.

Nadu Realu vraća Benzema u 87. minutu, a konačan rezultat postavlja Kazemiro u trećem minutu nadoknade.

Fudbaleri Liverpula pobijedili su na Enfildu u okviru 2. kola Lige šampiona ekipu Mitjilanda rezultatom 2:0 te su tako potvrdili trijumf iz prvog kola ostvaren protiv Ajaksa. Liverpulov trener Jirgen Klop na teren je izveo kombinovan sastav bez svojih najvećih zvijezda, ali je njegova ekipa ipak dominirala. Imali su gotovo 70 odsto posjeda lopte u prvom poluvremenu, ali su izostali šutevi i golovi pa je prvo poluvrijeme okončano rezultatom 0:0.

Slično je bilo i u nastavku meča, ali je posao domaćim znatno olakšao vodeći pogodak koji je postigao Jota nakon sjajnog prodora i asistencije Aleksander-Arnolda. Konačnih 2:0 postavio je Salah golom iz penala u 93. minutu.

U drugoj utakmici ove grupe Atalanta i Ajaks su odigrali pravu ljepoticu na Gewiss stadionu koja je okončana rezultatom 2:2.

Ajaks je imao prednost 0:2 na poluvremenu golom Tadića iz penala i Traorea, ali se Atalanta vratila u nastavku te majstorima sjajnog Zapate došal do boda.

Odlična utakmica odigrana je i na Vanda Metropolitanu gdje je Atletiko nakon velikog preokreta pobijedio Salcburg s 3:2.

Ljorente je doveo Atletiko u vođstvo, ali je Sobozlai prije odlaska na odmor donio izjednačenje. Samo što se krenulo s centra u nastavku Beriša donosi preokret, a potom za 2:2 pogađa Žoao Feliks. Sjajni Portugalac je kasnije postigao još jedna gol za konačnih 3:2.

Sve rezultate pogledajte u nastavku:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije