Fudbal

Regionalni derbi kvalifikacija za EP: Nema slavlja, nema euforije

Regionalni derbi kvalifikacija za EP: Nema slavlja, nema euforije
Foto: Tanjug/AP | Regionalni derbi kvalifikacija za EP: Nema slavlja, nema euforije

Nema slavlja, nema euforije, poručio je Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, uoči večerašnjeg regionalnog derbija protiv Crne Gore u Podgorici u sklopu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine u Njemačkoj.

Reprezentacija Srbije pobijedila je u Beogradu u prvom kolu selekciju Litvanije rezultatom 2:0 u meču Grupe G. Golove za "orlove" postigli su Dušan Tadić u 16. i Dušan Vlahović u 53. minutu. Utakmica je odigrana na stadionu "Rajko Mitić" pred više od 20.000 gledalaca, a uoči početka meča održan je minut šutnje u čast bivšeg srpskog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića, koji je preminuo u decembru prošle godine.

"Zadovoljan sam, uvek je prva utakmica najvažnija i psihološki veoma teška. Momci su odigrali rutinski i zasluženo su pobedili. Najvažnije je da smo krenuli pobedom", rekao je Stojković i dodao:

"Zahvaljujem navijačima na podršci. Bilo je lepo protiv Litvanije i za njih i za nas. Mislim da su otišli kući zadovoljni. Nadam se još većoj podršci, da bismo uspeli, moramo da budemo zajedno. Tako je lakše ostvariti cilj, ako nismo zajedno, put je jako težak. Upisali smo tri boda na startu, ali nema slavlja. Mirni smo, nema euforije. Čeka nas gostovanje u Podgorici. Analizirali smo dobre i loše strane, uveren sam da ćemo biti spremni za meč", rekao je Piksi.

Reprezentacija Crne Gore pobijedila je u Razgradu selekciju Bugarske rezultatom 1:0 u prvom meču Grupe G. Jedini gol na utakmici postigao je Nikola Krstović u 70. minutu.

"Očekujem poslasticu, pravi derbi na stadionu 'Pod Goricom', istinski fudbalski spektakl gdje će navijači uživati u svakom smislu. Sve smo uradili da pobjedom krenemo ove kvalifikacije. Kada se ovako igra i ovako bori, onda vas fudbal nagradi. Nije bilo lako dobiti Bugare, ali sada se okrećemo Srbiji", istakao je selektor Crne Gore Miodrag Radulović.

On je istakao da dobro poznaje Srbiju, isto kao i "orlovi" njegov tim.

"Poznajemo dobro protivnika, veoma cijenimo i pojedinačni i timski kvalitet. Odlično je to posložio Dragan Stojković i sve to je dodatni motiv za nas da pokažemo da imamo potencijal. Da odgovorimo renomiranom rivalu na pravi način. Sigurno da želimo da pobijedimo i tako ćemo igrati. Ipak, nećemo se zalijetati, za tim nema potrebe. U dobrom smo momentu nakon Bugarske. Podigla je ta utakmica optimizam kod nas, ali i očekivanja navijača", dodao je selektor "sokolova", koji je u startnoj postavi najavio Stevana Jovetića, bivšeg kapitena Partizana, ali neće biti povrijeđenog Marka Jankovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije