Fudbal

Remi BiH i Poljske

Remi BiH i Poljske
Remi BiH i Poljske

Mlada fudbalska U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je danas u Zenici neriješeno s Poljskom.

U solidnoj fudbalskoj predstavi, pred oko 500 gledalaca na stadionu "Bilino polje", izabranici selektora Vlade Jagodića odigrali su bez pogodaka 0:0. Prvu ozbiljniju priliku imali su Poljaci, koji su u Zenicu doputovali sa U23 timom. Filip Modelski u 23. minuti sve je uradio kako treba, prevario golmana Kristijana Jajala, ali je mrežu BiH spasio Dušan Jeftić. Deset minuta poslije Mario Kvesić odlično je šutirao iz slobodnog udarca i s oko 17 metara zatresao stativu. Tokom drugog poluvremena selektor BiH izmijenio je kompletan sastav. Iz drugog dijela izdvaja se atraktivan pokušaj Anida Travančića iz velike udaljenosti u 66. minuti, koji je završio malo pored gola. Nekoliko trenutaka kasnije kapiten bh. tima Srđan Grahovac imao je odličnu priliku, izašao pred golmana, ali je čuvar mreže Poljaka iz ovog duela izašao kao pobjednik.

U odličnoj situaciji u 70. minuti bio je i Haris Duljević, čiji pokušaj glavom, nakon kornera, zaustavlja prečka. U samoj završnici Travančić je ubacio u šesnaesterac, ali Armin Čerimagić nije najbolje šutirao. Slična situacija desila se i u sudijskoj nadoknadi, kada je Stipe Marković ubacio za Aldina Čajića. Već u narednom napadu i Poljaci su imali stopostotnu priliku, ali je napadač gostiju sa šest metara loptu posla preko gola.

Posljednju utakmicu u ovoj godini odigrali su sinoć i A reprezentativci BiH. Izabranici selektora Safeta Sušića gostovali su u Alžiru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije