Fudbal

Remi Valensije i Čelsija, Zenit siguran protiv Liona

Remi Valensije i Čelsija, Zenit siguran protiv Liona
Foto: Tanjug/AP | Remi Valensije i Čelsija, Zenit siguran protiv Liona

Fudbaleri Valensije i Čelsija podijelili su bodove na Mestalji u okviru 5. kola Lige šampiona odigravši neriješeno 2:2. Tako će odluka o putnicima za nokaut fazu iz grupe H pasti tek nakon posljednjeg kola.

Na pogotke su navijači čekali do pred sam kraj prvog poluvremena kada je Soler na ubacivanje Rodriga doveo Valensiju u vođstvo. Ipak, već u narednom napadu Kovačić je uputio odličan udarac s ivice šesnaesterca i izjednačio rezultat.

Na samom otvaranju drugog poluvremena uslijedio je preokret. Zouma je nakon centaršuta spustio loptu glavom na peterac, a na nju je naletio Pulišić i zatresao mrežu domaćih. Sredinom drugog poluvremena imala je Valensija šansu za izjednačenje, ali je Arizabalaga sjajno odbranio udarac Pareha.

Međutim, da Pareho ne bude tragičar za domaće pobrinuo se Vas koji je iskosa s desne strane uputio centaršut, ali je lopta završila iza leđa Čelsijevog golmana za konačnih 2:2, prenio je "Klix.ba".

Valensija i Čelsi su zadržali prve dvije pozicije na tabeli s osam osvojenih bodova iz pet odigranih kola.

Zenit je u Sankt Peterburgu sigurno slavio protiv Liona rezultatom 2:0. Domaće je u prednost doveo Džuba u 42. minutu, a konačnih 2:0 postavio je Ozdoev šest minuta prije kraja meča.

Ruska ekipa se tako izjednačila na drugom mjesto s Lionom budući da obje ekipe imaju po sedam bodova. Na prvo mjestu je RB Lajpcig koji ima devet bodova, a večeras igra protiv Benfike.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije