Fudbal

Remi u Amsterdamu, Barsa prvi put u istoriji slavila na Old Trafordu

Remi u Amsterdamu, Barsa prvi put u istoriji slavila na Old Trafordu
Foto: Tanjug/AP | Remi u Amsterdamu, Barsa prvi put u istoriji slavila na Old Trafordu

Fudbaleri Ajaksa i Juventusa remizirali su sa 1:1, dok je Barselona minimalnim rezultatom savladala Mančester Junajted u gostima.

Srpski fudbaler Dušan Tadić odigrao je dobar meč, međutim gostujući defanzivci su ga dobro čuvali, nekada i preoštro.

Utisak je da su domaći igrači bili bolji protivnik, stvarali su više šansi i bili u opasniji po gol, ali to se na kraju ne vidi na semaforu.

"Stara dama" je krajem prvog poluvremena iskoristila mali pad u koncentraciji i povela. Kanselo je sjajno proigrao Kristijana Ronalda koji je glavom savladao Onanu.

Bio je ovo šok za Ajaks, pošto su primili gol u posljednjim trenucima prvog perioda igre, međutim koliko su psihički jaki pokazalo se na startu drugih 45 minuta igre.

Poslije samo nekoliko sekundi Holanđani su uspjeli da izjednače. David Neres je uzeo loptu na nekih 50 metara od gola, vukao ju je do kaznenog gdje je šutirao desnom nogom i savladao Ščesnog.

Revanš utakmica igra se za šest dana u Torinu.

Mančester Junajted - Barselona

Fudbaleri Barselone prvi put u istoriji slavili su kao gosti protiv Mančester junajteda u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona sa 1:0.

Barselona je do pobjede došla u 13. minutu. Loptu je u kaznenom prostoru primio Lionel Mesi, sjajno je uočio Luisa Suareza na drugoj stativi, pronašao ga, a Urugvajac uz pomoć Šoa kojem je upisan autogol postiže pogodak za vođstvo Blaugrane. U prvi mah sudija je svirao ofsajd, ali uz pomoć VAR-a donesena je odluka da se nije radilo o nedozvoljenoj poziciji i gosti su počeli sa slavljem.

U prethodnoj rundi, Barselona je bila bolja u dvomeču od Liona, dok je Junajted, posle 0:2 kod kuće sa Pari Sen Žermenom slavio u Parizu sa 3:1.

Bio je ovo prvi sudar Junajteda i prvaka Španije još od finala Lige šampiona na "Vembliju" 2011. kada je Barselona slavila sa 3:1, a ovo je ujedno bio i prvi trijumf prvaka Španije do sada na "Old Trafordu".

U timu Mančester junajteda u večerašnjem susretu nije bilo reprezentativca Srbije Nemanje Matića koji još nije spreman za mečeve pošto se oporavlja od povrede koju je zadobiio prije nekoliko nedjelja.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije