Fudbal

Remi u Pireju, pobjede Leverkuzena i Šahtjora

Remi u Pireju, pobjede Leverkuzena i Šahtjora
Foto: Tanjug/AP | Remi u Pireju, pobjede Leverkuzena i Šahtjora

U posljednjem terminu osmine finala Lige Evrope odigrana su tri meča, na kojima su zabilježene dvije pobjede i jedan remi.

Sva tri meča odigrana su bez prisustva publike - Leverkuzen je pobijedio Rendžers, Šahtjor Volfsburg, a remizirali su Vulvsi i Olimpijakos.

U Pireju domaćin iz Grčke je odigrao 1:1 sa Vulverhemptonom.

Meč je počeo sporo, a sve se promijenilo u 29. minutu poslije reakcije Rubena Semeda kojom je spasao svog golmana stopostotne prilike.

On je kao posljednji igrač odbrane sapleo Dioga Žotu na ivici kaznenog i zbog toga dobio crveni karton.

Vulvsi nisu koristili prednost igrača više, a za to su kažnjeni u 54. minutu kada je Olimpijakos munjevitom kontrom došao u sjajnu šansu koju je iskoristio El Arabi.

Domaćin je tada doživio velike pritiske, a poslije dvije propuštene prilike za pet minuta Vulvsi su nešto kasnije iskoristili treću.

Gol je postigao rezervista Pedro Neto posle šuta sa distance za konačnih 1:1.

Bajer Leverkuzen je na gostovanju u Glazgovu bio bolji od Rendžersa rezultatom 2:1.

Leverkuzen je od početka pritiskao domaćina i dominirao u svim statističkim parametrima, a plod svog rada vidjeli su u 37. minutu kada im je opravdano dosuđen penal.

Loptu je na bijelu tačku stavio Kai Haverc i donio prednost njemačkom klubu.

Gosti su nastavili da napadaju i u drugom poluvremenu, a to im se ponovo isplatilo u 67. minutu kada je Aranguis naletio na odbijenu loptu i matirao "ukopanog" Mekgregora.

Tragičar iz prvog poluvremena Džonatan Edmundson je uspeo da se iskupi i da smanji prednost golom glavom u 75. minutu.

Rendžers nije uspio da iskoristi taj gol, pa je do kraja meča uspio da primi još jedan, kada je u 88. minutu Leon Bejli "promiješao" kompletnu odbranu domaćina i postavio konačan rezultat.

Šahtjor je bio uspješan na gostovanju u Volfsburgu i došao do pobjede od 2:1.

Moraeš je u 17. minutu bio strijelac prvog gola, a do kraja prvog poluvremena viđene su dvije zanimljive situacije.

Prvo je u 22. minutu fudbaler gostiju Kovalenko promašio penal, a onda je isti scenario u režiji Veghorsta viđen u nadonadi prvog poluvremena.

Volfsburg je uspio da izjednači u 48. minutu golom glavom Bruksa, a konačan rezultat je postavio Antonio u 73. minutu nakon što je Kastels odbranio "bombu" iz slobodnjaka, ali ostavio prazan gol. Do kraja meča mreže su mirovale.

Kako stvari stoje, ovo je posljednje što smo vidjeli od fudbala barem u naredne dvije nedjelje, pošto se očekuje da UEFA suspendije i Ligu šampiona i Ligu Evrope.

(B92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije