Fudbal

Remi u madridskom debriju

Remi u madridskom debriju
Foto: Arhiva NN | Remi u madridskom debriju

Veliki derbi španske prijestonice između Atletika i Reala obilježio je 26. kolo u La ligi, ali nije bilo pobjednika.

Derbi je završen rezultatom 1:1, što najviše odgovara Barseloni, koja je u ovoj rundi pobijedila i smanjila zaostatak u odnosu na Atletiko na tri boda, a odvojila se od Reala na 2. mjestu.

"Kraljevski klub" je bio taj koji je diktirao ritam, imali su više loptu u svojim nogama, ali su prvu pravu šansu imali tek u 80. minutu, preko Karima Benzeme.

Prije toga, u prvom dijelu meča, jedinu pravu šansu Atletiko je pretvorio u 1:0, a strijelac je bio Luis Suares u 15. minutu.

Izjednačio je Benzema u 88. minutu, na asistenciju Kazemira.

Sjajan duel sa dosta preokreta odigrale su Ueska i Selta, gdje su fudbaleri iz Galicije na kraju odnijeli pobjedu - 3:4. Junak današnjeg trijumfa Selte je Fran Beltran, koji je postigao taj četvrti gol u 76. minutu.

I prošle sezone ova dva kluba su odigrala odličan duel na istom mjestu, a tada je bilo 3:3.

Real Sosijedad je pobijedio Levante minimalnim rezultatom 1:0, iako je bilo mnogo šansi za oba tima. Meč je riješio Mikel Merino pogotkom već u 10. minutu.

Od ostalih susreta Valensija i Viljareal, Real Valjadolid i Hetafe, te Elće i Sevilja odigrali su 2:1, Kadis je pobijedio Eibar 1:0, a Osasuna je poražena od Barselone 0:2.

Od 21.00 čas sastaće se Atletik Bilbao i Granada, a sutra u isto vrijeme Real Betis i Deportivo Alaves.

Na tabeli vodi Atletiko Madrid sa osvojenih 59 bodova, slijedi Barselona sa 56, Real Madrid ima 54, Sevilja 48, Real Sosijedad 45, Real Betis 39, Viljareal 37, Selta i Granada po 33, Levante 32, Atletik Bilbao i Valensija po 30, Osasuna i Kadiz po 28, Hetafe 27, Real Valjadolid 25, Elće 24, Eibar i Deportivo Alaves po 22 i Ueska 19 bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije