Fudbal

Ren bolji od Arsenala, Inter "fulao" penal i remizirao

Ren bolji od Arsenala, Inter "fulao" penal i remizirao
Foto: Tanjug/AP | Ren bolji od Arsenala, Inter "fulao" penal i remizirao

Ekipa Arsenala poražena je od Rena u prvom meču osmine finala Lige Evrope rezultatom 3:1, dok je meč između Ajntrahta i Intera završen bez pogodaka.

Arsenal je odlično otvorio meč u Francuskoj i već u četvrtom minutu stigao u prednost. Ivobi je primio loptu na lijevoj strani, oštro je ubacio u kazneni prostor, a nakon što nije dirala nijednog igrača iznenadila je golmana Rena i završila u mreži za vođstvo Topnika od 1:0.

Uslijedio je nešto mirniji period igre, a onda u 41. minutu Sokratis dobija drugi žuti, odnosno crveni karton, a samo minutu nakon toga Borižo razornim udarcem matira Čeha za 1:1.

U drugom poluvremenu Arsenal je dobro branio rezultat iz prvog poluvremena, a onda u 65. minutu Monreal postiže autogol, da bi konačnih 3:1 postavio Sar u 88. minutu nakon sjajne kontre Rena. 

Sead Kolašinac u igru je ušao u 79. minutu umjesto indisponiranog Obamejanga, a igrao je na poziciji lijevog krila.

Sevilja je iznenađujuće remizirala na domaćem terenu protiv Slavije Prag rezultatom 2:2. Ben Jeder je doveo domaće u vođstvo u prvom minutu, Stoh je izjednačio u 25., ali je El Hadadi u 28. minutu vratio prednost domaćim. Ipak, u 39. minutu Kral je opet poravnao, ovaj put na 2:2, što je na kraju bio i konačni rezultat meča.

Viljarreal je kao gost porazio Zenit u Sankt Peterburgu, a pogotke za španski tim postigli su Ibora, Moreno i Morlanse, dok je jedini gol za Zenit postigao Azmun.

Susret između Ajntrahta i Intera završen je bez pogodaka, a najbolju priliku imali su gosti iz Italije u prvom poluvremenu kada je Brozović promašio penal, piše "Klix.ba".

Revanš susreti osmine finala Lige  Evrope se igraju za sedam dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije